Morotskaka

Ännu ett recept på morotskaka, vilket kan vara mitt favoritrecept. Den blir så hiiimla saftig, och så har den världens godaste smak av både citron och kanel. Lova att prova!


Till en kaka:
75 gram mjukt smör
2 dl strösocker (eller farinsocker om du vill ha en fylligare smak)
1 tsk vanlijsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1.5 tsk mald kanel
Rivet skal av en halv citron
1 dl russin
ca 3-4 fint rivna morötter (4 dl)

Frosting:
200 gram cream cheese
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
0.5 msk citronsaft

Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Blanda samman de torra ingredienserna, vänd ner dem i äggvispet. Blanda även ner citronskal, russin och morötter. Fyll en avlång bakform som rymmer 1.5 liter (smord och bröad) med smeten. Grädda längst ner i ugnen i ca 30-35 minuter på 200 grader. Kolla med en sticka om den är klar. Stickan ska vara torr.
Blanda samman alla ingredienser till glasyren med en elvisp. Bred över morotskakan när den svalnat.
Dekorera med kanel, citronskal eller flagnad mandel om du vill.

Såklart kan du göra en rund kaka, häll då smeten i en rund form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Grädda på samma vis som det står ovan.

Postat av: felicia

hej igen (stalker)linnea!!



den verkar sjuuuuuuuuuukt god!!!!!!!!!!!!

2010-05-06 @ 10:37:40
URL: http://linneafelicias.blogg.se/
Postat av: modellen jenny

vilken klänning tycker du e finast av de 4 som ja lagt ut på min blogg?:P Ska ha någon av de på en fest :D<3 tacksam för svar :D

2010-05-06 @ 15:39:25
URL: http://wuffan.blogg.se/
Postat av: Elin

Å gott! :)

2010-05-08 @ 12:40:41
URL: http://dagaravelin.blogg.se/
Postat av: Slickepotten

Mums vad mycket gott du har på din blogg!

2010-05-08 @ 19:19:11
URL: http://slickepotten.net/
Postat av: Ellinor Sjöberg' [fotoblogg / mitt liv]

den ser super god ut! :D

2010-05-16 @ 18:29:38
URL: http://ellinorsjoberg.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: