Brownie med vit choklad och pepparkaksdeg
175 gram smör
30 gram mörk choklad
325 gram strösocker
130 gram vetemjöl
2 msk kakao
3 st ägg
100 gram vit choklad
valfri mängd pepparkaksdeg
1. Smält smöret i en kastrull. Bryt den mörka chokladen i bitar och låt sedan smälta i det varma smöret. Ta bort från plattan och rör sedan ned sockret. Blanda sedan ner mjölet och kakaon. Rör till sist ned äggen, blanda tills smeten är slät och tjock.
2. Klä en form [20x30cm] med bakplåtspapper och fyll med smet. Tryck ned bitar av pepparkakasdeg i smeten, valfri mängd. Hacka den vita chokladen grovt och tryck ned även den i smeten.
3. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, i ca 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig. Det är bättre att ta ut brownien lite för tidigt och låta den stelna i kylen, än att den blir torr och tråkig!
Så smarrigt, yum!
Låter übersmaskigt!
Åh, herregud! Denna måste jag testa :)
Åh gud vad gott!
Älskar denna bloggen baktokig! Bästa!
Både ser och låter helt galet gott! Måste testas! Men ska det verkligen bara vara 30 gram mörk choklad?
Tror att jag måste avbryta min bantning...
Pepparkaksdeg i kaka! Det är en sådan sak man önskar man kom på själv :) Allt med pepparkaka är fantastiskt :)
Hejsan! Vilken GUDOMLIG kaka, smarrigt nu i juletid :-) Hur får du så fyrkantiga rutor? Vad använder du för peparkaksdeg? Ungefär hur mycket? Har köpt hem åtta förpackningar ICA-deg, det kanske blir lagom? Tack för en GRYM bakblogg! /Anna
Hej Anna! Jag skär rutorna med en vass kniv, det är inte så svårt ska du se! ;) Jag använder ICAs pepparkakasdeg, ca 150gram skulle jag tro. Jag tror att 8 förpackningar kan blir lite för mycket, men du får prova dig fram!
Lycka till! /Linnéa
Låter helt otroligt gott. Choklad + pepparkakor, kan det bli bättre?
gud va gott de ser ut!
kolla gärna in min blogg om tårtor, cupcakes o annat smått och gott!
Åh, mums så gott! Jag älskar kladdiga, degiga saker så denna ska jag allt testa:)
TACK! Tack för ett recept som antagligen är typ VÄRLDENS GODASTE, hur kan det inte vara det med alla de godaste ingredienserna på jordens yta ihopblandade till en enda ultrakaka?? Waaah, jag vill baka NU! <3
Mums!
Oj, vilken kombination! Lät iaf väldigt gott och den ser underbart kladdig ut =)
Hej! Jag har ingen köksvåg hemma men är väldigt sugen på att prova det här receptet. Hur mycket blir 325 gram strösocker & 130 gram vetemjöl i dl? Tack! Mvh Elina
åhh vilken inspirerande blogg!
Hej!
Vill tipsa dig om en tävling som jag tror du skulle gilla.
Du kan vinna en supersnygg köksassistent från OBH Nordica =)
http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling-vinn-obh-nordicas-nya.html
Elina: 1 dl strösocker väger ungefär 90 gram, och 1 dl vetemjöl kring 60gram! Alltså behövs kring 3,6 dl socker och 2,1 dl mjöl.
Lycka till!
ska det verkligen bara vara 30 gram mörk choklad i brownien? :)
Frida: ja, det ska faktiskt inte vara mer än så. Tyckte också det lät lite först men den blir verkligen supergod, 30gram räcker till brownien! Kram!
Ååååå vilken fin blogg har börjat följa den på senaste tiden!! Har själv en blogg vore kul om du ville läsa den!! Tack och hej!! :)
jag och min sambo bjöd på denna på ett glöggparty, du kan ju bara gissa om den blev populär! ;) tack för en bra blogg med massa tips!
Johanna: Åh vad roligt att det blev lyckat, och tack för de fina orden!
Kram!
Har bakat dessa brownies två ggr nu i helgen. En riktig succé!!