Kanske den godaste chokladtårtan någonsin

Hej hallå där, nu var det några månader sen sist. Under tiden har jag hunnit med att packa ner mitt pick och pack i bruna papplådor och flyttat hemifrån. Så nu för tiden bor jag i en liten tvåa inne i stan med min bästis. Och i veckan bakade vi för första gången i det lilla köket. Resultatet blev denna strålande chokladtårta med saftiga bottnar, krämig choklad och kaffefyllning samt en fudgeglasyr. Servera tårtan som den är eller med en klick grädde. 
 
 
Till en tårta behöver du:
200 gram vetemjöl (~3,25 dl)
200 gram strösocker (~2,25dl)
40 gram kakaopulver (knappt 1 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
2 st stora ägg eller 3 mindre
1.5 dl gräddfil
175 gram smör, smält och avsvalnat
 
Chokladfyllning: 
100 gram mörk choklad
2 msk starkt kaffe
60 gram smör
3,5 dl florsocker
 
Fudgeglasyr:
1 dl vispgrädde
2 msk strösocker
3 msk ljus sirap
150 gram mörk choklad
1 msk smör
 
Botten:
1. Sätt ugnen på 180 grader och smält smöret till bottnarna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser (vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker) i en annan bunke.
2. Vänd ner det smälta smöret och gräddfilen i de torra ingredienserna. Rör runt med en slickepott. Smöra och bröa (gärna med kakao eller kokosflingor) två runda springformar (ca 20cm i diameter) och fördela smeten jämnt i formarna. 
3. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 till 35 minuter, prova med en sticka. Bottnarna ska vara torra! Låt kakorna svalna.

Fyllning:
1. Smält den mörka chokladen till fyllningen över vattenbad och rör ned kaffet. Vispa smör och florsocker krämigt med elvisp, vänd sedan ner chokladkrämen. Vispa fluffigt och krämigt, ställ därefter kallt. 
 
Glasyr:
1. Hacka chokladen till glasyren grovt. Koka upp grädden tillsammans med socker och sirap. Stäng av plattan och rör ned chokladen.
2. Rör tills chokladen smält, och tillsätt därefter en klick smör. Låt tjockna i kylskåp, detta tar ett par timmar.  
 
Montering: 
1. När bottnarna svalnat kan du välja att antingen dela vardera botten i två delar (då får du en tårta med flera lager) eller bara låta de vara som de är och få en tårta med ett lager. 
2. Lägg en botten på ett tårtfat, fukta med kaffe (eller någon god likör om du så vill) och bre på en fyllningen. Har du fler bottnar fortsätter du samma procedur tills du lagt på "locket", se bara till att inte bre på för mycket fyllning från början så det räcker till alla lager!
3. Glasera tårtans topp och kanter med fudgeglasyr. Vänta tills glasyren blivit tillräckligt tjock, annars finns risken att den bara rinner av tårtan. Dekorera med något du tycker är fint och förvara i kyl.