Julgodis
50 g smör
2 dl vispgrädde
2 msk kakao
1. Klä en liten form (ungefär 10x15cm) med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och koka sedan på svag värme i cirka 25-30 minuter.
2. Gör sedan ett kolprov för att se om fudgen är klar. Droppa ett tesked smet i kallt vattnet. Kan du rulla det till en kula är fudgen klar. Häll smeten i formen. Låt stelna i kyl och skär sedan upp i bitar.
1. Koka samman alla ingredienser utom chokladen i en kastrull tills smeten klarar ett kulprov. Ta från värmen och rör snabbt ner den hackade chokladen.
2. Häll ut smeten i en liten plåt klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kyl och skär sedan i rutor.
3 dl strösocker
75 gram vit choklad, hackad
½ gram saffran
1. Koka upp grädde, socker och sirap. Låt koka på svag värme i ca. 10-15 minuter, tills smeten klarar ett kulprov. Ta kastrullen från plattan, rör i saffran och den hackade chokladen.
1. Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Värm upp så att kaffepulvret kan lösas upp i grädden, på så vis undviker du att få bitar av pulvret i fudgen. Klipp sockerbitarna/marshmallowsen i bitar.
2. Häll godiset, sockret och smöret i kastrullen med kaffegrädden. Koka upp och låt koka på svag värme tills sockerbitarna smält helt. Tillsätt sedan chokladen hackad i bitar.
3. Blanda tills chokladen smält ordentligt och häll ut i en låten form klädd med bakplåtspapper. Låt svalna helt i kyl, skär sen i bitar.
mumms!
ÅH ultimata inlägget!
Så mycket goda recept på julgodis! Tack!
yummie! ser inte helt fel ut, önskar man kunde få smaka ett par bitar genom datorn;)
Vilka läckerheter du har här! Mums vad gott!
God fortsättning på helgen!
Jösses! Den där saffransfudgen ser farligt goooood ut! :)
Jag brukar inte tigga röster och så, men jag skulle bli sååå himla glad om du ville rösta på mitt bidrag i denna tävlingen. Mitt bidrag är bilden med macaronsen, VECKA 4 :) Jag älskar dig livet ut om du gör det ;)
http://www.tv4.se/hela-sverige-bakar/artiklar/vem-r%C3%B6star-du-p%C3%A5-i-v%C3%A5r-stora-baklycket%C3%A4vling-527a1592c45948ed76000025
Har precis gjort saffransfudge, suuper goda! :)
Jag undrar en grej över kaffefudgen, skall man inte koka smeten mer än att marchmallowsen smält!? Man behöver inte göra något kulprov eller så?!