Mintkladdkakemuffins

Hej igen! Nu var det ett tag sen sist, har inte riktigt bakat något värt att blogga om. Men för någon dag sedan gjorde jag ett par kladdkakemuffins med mint, som blev riktigt goda! Dom blev sådär kladdiga, sega och mintiga som man vill att de ska bli. Och vill man så kan man göra en frosting och glasera muffinsen med. Kanske en chokladfrosting som denna [klick] eller varför inte en mintchokladganache?

Till 12 muffins:
125 gram mörk mintchoklad
100 gram mjukt smör
1½ dl strösocker
2 st ägg
0,75 dl [45gram] vetemjöl
0,5 dl kakao
1 nypa salt
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

1. Smält försiktigt chokladen, bruten i mindre bitar, i vattenbad eller micro. Låt svalna en aning. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning.
2. Blanda vetemjöl, kakao, salt, bakpulver och vaniljsocker i en bunke, vänd sedan ner i den andra smeten. Tillsätt den smälta chokladen och rör till en slät smet.
3. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt, klicka ut smeten. Grädda i mitten av ugnen, 12-15 min, 175 grader. De ska fortfarande vara lite kladdiga, muffinsarna stelnar i kylen sen.
4. Garnera ev. med någon form av frosting, grädde, bär eller strössel!