Chokladtårta med kolatopping

Äntligen fredag! Här kommer ett recept en kan baka om man är sugen på något som är både är enkelt att svänga ihop men ändå väldigt gott, nämligen en chokladtårta toppad med en krämig kolakräm. Hoppas ni får en trevlig helg nu! 
Till en stor chokladkaka:
200 gram smör
4 st ägg
3½ dl strösocker
1 dl farinsocker/rörsocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1.2 dl kakao
1 nypa salt
 
Kolatopping:
100 gram smör
1 dl grädde
1 dl mjölk
4 msk strösocker
3 msk ljus sirap
2 msk kakao
2 tsk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp.
2. Blanda ner alla ingredienser till kakan i äggvispet, först de torra ingredienserna, sedan det smälta smöret. Rör försiktigt tills dess att allt är blandat med en slickepott.
3. Smör och bröa en rund form med löstagbar kant. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ungefär 15-20 minuter. Prova med en sticka, den ska fortfarande vara kladdig i mitten.
4. Under tiden som kakan gräddas kokas kolatoppingen. Smält smöret, rör ned alla övriga ingredienser förutom vaniljsockret. Låt puttra i ungefär 15 minuter, tills dess att smeten tjocknat. Ta av från värmen, rör ned vaniljsockret.
5. När kakan tagits ut från ugnen glaseras den med kolakrämen. Låt stå svalt i minst ett par timmar innan servering. Serveras som den är, med en klick grädde eller glass. 

Postat av: Citroncest

WOW! Den där tårtan ser ju heeeelt magiskt god ut! Mums!

2017-02-17 @ 21:47:25
URL: http://citroncest.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: