Hummingbird cupcakes med vaniljfrosting
Det här ↓ kan vara den godaste cupcaken jag smakat, sååå himla god! Dock är det kanske inte så konstigt, receptet kommer nämligen från självaste Hummingbird Bakery i London [länk] som är världskända för sina fina cupcakes. I alla fall, jag gjorde två sorters frosting, en vanilj och en cream cheese. Vaniljfrostingen får ni receptet på nu, den andra kommer lite senare.
Måtten i receptet är lite annorlunda då originalreceptet kommer från England där man har andra mått, och därför står många ingredienser i gram. Det är alltså bra att ha en liten matvåg till hands när du bakar dessa cupcakes. Jag använde var en "normalstor" variant av muffinsformar och fick ut 8st, så om du vill att det ska bli precis 12st muffins måste man nog använda lite mindre muffinsformar.
Till 8-12cupcakes:
120gram vetemjöl
140gram strösocker
1,5tsk bakpulver
en nypa salt
40gram mjukt smör
1,25dl mjölk
1ägg
2tsk vaniljsocker/0,5tsk vaniljessens
1. Sätt ugnen på 175grader. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke. Vispa ihop ingredienserna på låg hastighet med en elvisp tills smeten får en grynig konsistens. Tillsätt sedan hälften av mjölken [0,6dl mjölk] lite i taget, under fortsatt vispning. Fortsätt vispa tills mjölken har blandats ned i smeten.
2. Vispa under några sekunder ihop ägg, vaniljsocker/essens och resterande mjölk [0,6dl] i en separat bunke med elvisp. Häll sedan ner det i mjölblandningen och vispa samman. Vispa med elvisp tills dess att smeten är slät, utan att överarbeta den.
3. Skeda upp smeten i pappersformar [placerade i en muffinsplåt.] Fyll formarna till omkring hälften. Grädda mitt i ugnen i knappt 20 minuter [jag gräddade dom i ca 15min.] Prova med en sticka, muffinsarna ska vara torra och gyllenbruna. Låt bakverken svalna i plåten ett tag innan du låter dom kallna helt på ett bakgaller.
Vaniljfrosting:
250gram florsocker, siktat
2 tsk vaniljsocker
80gram mjukt smör
knappt 0,25dl mjölk
ev. någon droppe karamellfärg
1. Vispa ihop florsocker, vaniljsocker och smör till en slät smet med elvisp. Det krävs att smöret är mjukt, annars kommer det bara flyga florsocker i köket.
2. Tillsätt sedan mjölken, någon matsked i taget, under fortsätt vispning. Tillsätt ev. någon droppe karamellfärg. När all mjölk har blandats ner vispar du forstingen på hög hastighet i minst 5 minuter. Ju längre du vispar, desto fluffigare och lätt glasyr får du.
3. Bred/spritsa frostingen på cupcaksen och dekorera sedan med något fint strössel/färgat socker.
Så fina, jag har deras bakbok, http://www.bokus.com/bok/9789174012354/lyxiga-cupcakes-och-lackra-kakor-bakverk-fran-beromda-hummingbird-bakery/
fast den är på svenska, så om du gillar deras bakverk så kan jag verkligen rekommendera den boken
Fint :D:D
Så vackra:)
Fin blogg :) Älskar själv cupcakes och bakar det typ hela tiden x) Hur mår du ?
PS. Kan du följa mej vi bloglovin ? kram ♥
Allt bra med dig nu när man gått upp från sitt vinteride? :)
Det receptet spar jag. :-)
Tack för recpetet ser helt lovely ut. Kan man göra de i choklad med samma recept? :)
Rima; Jag har ett recept på chocolate cupcakes [från Hummingbird bakery!] som jag ska lägga upp snarast. Jag skulle använda det istället för att tillsätta kakao i detta recept för att få det bästa resultatet. Det skiljer nämligen en del mellan vanilj och choklad-recepten.
Kram! /Linnéa
Hej! Vad är det för skillnad mellan muffins och cupcakes? :)
Vivi; Hejhej! Kort sagt är skillnaden mellan de två olika bakverken att cupcakes är muffins med en frosting/glasyr på toppen.
Kram!
Hallå där! Nu ska jag testa denna frosting. älskarälskarälskar vanilj så jag har förhoppningar på NOMNOM :D
Gjorde de här i helgen och herregud så goda de var! Tack för receptet. Kram!