Blueberry pie

Kan vara den godaste blåbärspajen jag smakat, så himlarns god! Grundreceptet kommer från Leila Lindholm, men sen blev det lite ändringar på vägen efter skafferiets utbud och eget tycke. Passar perfekt att baka om man har plockat en massa blåbär men inte riktigt vet vad man ska göra av dom!


Till en paj:
Botten:
150 gram kallt smör
4 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 ägg
ev. ½ msk kallt vatten

Fyllning:
250 gram blåbär [så det täcker hela pajbottnen]
½ dl strösocker
2 msk potatismjöl

Smulströssel:
75 gram smör
1½ dl havregryn
0.75 dl vetemjöl
1½ dl strösocker

1. Nyp ihop kallt, tärnat smör tillsammans med vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägget och knåda snabbt ihop till en deg. Om degen inte riktigt vill ta ihop tillsätt ½ msk kallt vatten. Överarbeta inte degen, då blir den inte lika frasig!
2. Plasta in degen i plastfilm och låt vila i kylskåp minst 30 min. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en pajform med mördegen och nagga botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna.
3. Blanda samman blåbär med strösocker och potatismjöl. Häll sedan blandningen i det förgräddade pajskalet. Nyp ihop smör, havregryn, vetemjöl och strösocker. Det ska bli som strössel/smulor. Strö sedan smulorna över bären. 
4. Grädda pajen i mitten av ugnen, 175 graders ugnesvärme, i ca 25 min. Servera sedan ljummen eller kall tillsammans med vaniljvisp, vispad grädde eller mjuk vaniljglass.

Postat av: frida johansson ♥

Gud så gott! Älskar blåbär :)

2011-08-06 @ 19:19:12
URL: http://friiidisan.blogg.se/
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

åhåhå, jag tror dig helt klart, det ser riktigt gott ut! Jag älskar pajer med smul <3

2011-08-06 @ 19:41:21
URL: http://daedalsmat.sajto.se
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så gott med blåbärspaj :-)

2011-08-06 @ 20:38:48
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Melita Sara

Den ser riktigt frasig och god ut!

2011-08-06 @ 21:07:23
URL: http://melitasmat.bloggplatsen.se
Postat av: Sofie

Den kanske man ska testa då! Jag har en favoritsmulpaj sen tidigare, också med blåbär. Finns recept här om någon vill pröva :) : http://niklasmiddag.com/2011/08/04/1-dag-kvar-blabarspaj/

Postat av: Lina

Kul med uppdatering, har saknat dina MUMSIGA inlägg! Hade tänkt baka pajen nu men råkade lämna framme smöret till smul strösslet. Går det att ha ljummet smör? Blir jätteglad om du svarar ^^

2011-08-07 @ 12:34:22
Postat av: Linnéa

Lina; Ja, till strösslet går det bra att använda ljummet smör, det är faktiskt bättre med lite mjukare smör där eftersom det annars är svårt att få till smulorna riktigt smuliga ;) Men till pajdegen är det viktigt att ha kallt smör, annars tar degen inte ihop på samma sätt! :)



Lycka till, kram!

2011-08-07 @ 13:27:28
URL: http://baktokig.blogg.se/
Postat av: Erika - Bakglädje

Blåbärspaj är ju så gott. Jag har änu inte gjort någon i år, men jag hoppas att det blir snart.

2011-08-07 @ 18:04:34
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Anna

Åh den där pajen är min absoluta favorit också! Jag är dock en fegis och följer alltid receptet till punkt och pricka. Fast i och för sig, varför ändra på ett vinnande koncept?!

Din blogg är för övrigt hur fin som helst!

2011-08-07 @ 23:14:24
URL: http://20istorstan.blogspot.com/
Postat av: Irene

Hej Linnéa, du har en sån härlig blogg, behöver jag någon gång nåt recept går jag till din blogg och tittar om jag hittar nåt hos dig :-) min sambos ögon glittrade när jag berättade för honom att du har ett recept på schwarzwälder kirsch i din blogg :-) ha det bra ... Hälsningar Irene

2011-08-08 @ 07:52:02
URL: http://irenechristina.blog.se
Postat av: Liz

Ser riktigt gott ut! =] Blåbärspaj är ju bara så underbart gott! =]

2011-08-08 @ 08:26:00
URL: http://lizhaglund.blogg.se/
Postat av: vega

är helt kär i din blogg ! besök gärna min ,är också ett stort fan av hummingbird bakery och älskar att baka :)

2011-08-08 @ 10:05:40
URL: http://notimetoshine.devote.se
Postat av: pilla

Är blåbärsgalen så kan inte annat än säga att den ser väldigt läcker ut! http://pernillabredolt.blogspot.com

2011-08-08 @ 23:03:05
URL: http://pernillabredolt.blogspot.com
Postat av: TESS

Hej! Superfin blogg & man blir ju inte lite lagom sugen heller... ;-) Du tar ju så fina bilder på dina bakverk också. Hur GÖR du? Jag har en systemkamera (dock inga djupare kunskaper om fotografering) men vad är det du ställer in för att få det rätta ljuset, fokus och allt? Det är ju så svårt att fota bakverk bra, men du är ju skitduktig! :)

2011-08-09 @ 02:35:37
URL: http://missteess.blogg.se/
Postat av: Frida

Jag kunde inte riktigt bestämma vilket inlägg jag skulle kommentera eftersom att allt såg så gott ut. :)

2011-09-07 @ 20:17:33
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Josefine

Vilken härlig blogg du har! :) ska lätt följa den! Är en sån gottegris som älskar att baka med och här får jag perfekt inspiration.

2011-10-20 @ 13:12:14
URL: http://frokenjosefine.blogg.se/
Postat av: Cicci

Hej Hej, Jag lånar ditt recept! Det ser riktigt gott ut! :)

2012-02-08 @ 15:08:31
URL: http://kikkiola.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: