Mandelmorotskaka
Ett lite annorlunda recept på morotskaka innehållande finmalda nötter istället för smör eller olja. Kakan blir väldigt saftig och får en somrig smak av citron. Om man inte tycker om citron kan man enkelt byta ut skalet mot ex 1-2 tsk malen kanel.
Till en kaka, ca 10-12 bitar:
200 g morötter200 g mandel, skållad och skalad
Rivet skal av en citron
4 ägg
1 krm salt
2 dl strösocker
1 3/4 dl vetemjöl (kan bytas ut mot 1 1/4 dl potatismjöl för en glutenfri kaka)
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finriv morötterna, kör mandeln i matberedare tills den blir till ett fint smul. Vispa äggvitor och salt till en fast maräng. Vispa gulor och socker till en luftig smet. Blanda mandel och mjöl, rör ner detta i äggulorna. Rör i morot och citronskal. Vänd i äggvitan. Smörj en form med löstagbar botten (ca 24 cm). Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
Topping till en kaka:
200 g philadlephiaost
1-2dl florsocker
90g mjukt smör
1msk vaniljsocker
1msk pressad citronsaft
Garnering:
Skivad lime
Vispa ihop ingredienserna till toppingen med en elvips och bred den över kakan. Garnera med skivor av lime.
Orginalreceptet kommer från denna fina blogg. Sedan har jag ändrat om receptet en aning.
Postat av: ♥ Fotograf & Makeup Artist Linda-Pauline
Grattis! Du tävlar om att bli veckans blogg! Få alla dina läsare att rösta på dig! Länk: http://www.lindapauline.se/2010/april/finalister-i-veckans-blogg.html
Lycka till, KRAM!
Postat av: Jenny
Hej!
Tack för din kommentar på bloggen! Såklart du kan göra en sådan tårta till killen din, övning ger färdighet! :)
Du verkar vara en duktig tjej i köket du med, kul att läsa om olika recept här!