Chokladtårta 2.0

Hej igen. Nu var det sisådär ett och ett halvt år sedan sist, och en hel del saker har ju hunnit hända. Blad annat så har jag har flyttat från lilla Umeå till stora Stockholm (och lärt mig den gyllene regeln aka ~stå på höger sida i rulltrappan~), jag har fått ett kusinbarn <3 och börjat plugga på universitetet. På bakfronten har det dock hänt desto mindre, det få ting jag bakat är saker som redan finns här i arkivet. Men, nu har jag med hjälp av en superfin person bakat världens bästa chokladtårta. Den blev så himla knäppt god, lova att prova baka denna alltså!
 
 
Till en tårta:
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1.5 dl kakao
3 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg 
2 dl mjölk
1 dl olja (ex raps)
2 dl kokande vatten
 
Frosting:
1.75 dl mjukt smör
2 dl kakao
4-5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl mjölk
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman socker, vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.  
2. Blanda ner äggen, mjölken och oljan uder vispning med elvisp. Vispa tills smeten är fluffig och slät, ca 3 minuter. 
3. Koka upp vattnet, rör sedan ned det i smeten med en slickepott. Smörja och bröa en form, häll ned smeten och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter. Prova med en sticka, jag lät kakan vara lite klibbig i mitten men om du vill kan du såklart låta den bli helt torr också. Smaksak!
4. Ta ut kakan och låt den svalna helt. Under tiden kan du göra frostingen, vispa samman smöret med de övriga ingredienderna. Använd elvisp och vispa tills krämen är fluffig. Bred frostingen på och runtom kakan, vi garnerade med vetepuffar och florsocker men det gör en ju som en vill!