Världens godaste morotskaka

Morotskaka är min favorit bland alla de kakor, bakverk och efterrätter som finns, så jag har provbakat många olika varianter i sökandet efter det perfekta receptet. Och jag har kommit fram till att min mor har det allra bästa receptet i sin bakpärm!  Den här kakan blir saftig, hög och räcker till många bitar. Dessutom är glasyren nästan ännu godare än själva kakan! 
 
Till 1 kaka:
4 st ägg
350 gram gram finrivna morötter
2,25 dl neutral olja, jag brukar använda rapsolja
4,5 dl vetemjöl
4,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk malen kanel
En nypa salt

Glasyr:
150 gram philadelphiaost
60 gram mjukt smör
5 dl forsocker
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
1. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, salt och kanel i en annan bunke. Blanda sedan ner de rivna morötterna i mjölblandningen.Rör ner oljan i äggvispet och tillsätt sedan mjöl/morotsblandningen.
2.  Blanda ordentligt med en slickepott. Smöra och bröa (gärna med kokosflingor!) en rund form med löstagbarkant, ca 22cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen (165grader) i ca 50minuter. Prova med en sticka, kakan ska vara torr. Låt sedan kakan svalna. 

Glasyr
Vispa det mjuka smöret, florsocker och vaniljsocker krämigt med elvisp. Tillsätt philadelphiaosten och vispa sedan fluffig och krämig. Låt stå i kylen under tiden som kakan svalnar, glasera inte förrän den är helt kall. (annars finns risken att glasyren smälter!)