Kladdkaka med hallonmousse

Den här tårtan bakade jag till midsommar. Bästa med den är att den är lätt att baka men ser rätt avancerad ut. Och att den smakar bra såklart! Den fina bilden har bästa Elin fotat.
 
 
Till 1 tårta:
100 gram mörk choklad
100 gram smör
2½ dl strösocker
2 ägg
1½ msk vaniljsocker
1 krm salt
1½ dl vetemjöl
 
Hallonmousse:
1 paket frysta hallon, tinade [ca 250gram]
1 dl gelesocker multi
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
 
Garnering:
Vispad grädde och färska hallon
 
1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175°C. Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i vattenbad. Ta från värmen. Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat.
2. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Häll i smeten, grädda i nedre delen av ugnen i ca 25minuter. Den ska fortfarande vara kladdig. Låt sedan svalna.
3. Hallonmousse: Mixa hallonen med stavmixer. Passera sedan genom en finmaskig sil. Koka upp den släta hallonpurén med gelésocker. Ta från värmen och rör ner vaniljsockret. Vispa grädden fluffig, vänd ner i hallongelén då den har börjat stelna (den ska fortfarande vara lite rinnig!
4. Bred hallonmoussen över browniebottnen (låt formens kant sitta kvar). Låt stå i kylen minst 3 timmar, gärna över natten. 
5. Vid servering: Lossa tårtan ur formen och lägg tårtan på ett fat. Garnera med spritsad grädde och färska hallon.