Tigerbanankaka med kokos och choklad
Till en kaka:
50 g smör
2-3 mogna bananer
1 ½ dl strösocker
1 ägg
4 msk grädde
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpuler
½ tsk bikarbonat
3 msk kakao
1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smällt smöret och låt svalna. Mosa 2 bananer med sockret. Rör i ägg, smör och grädde. Blanda vetemjöl, bikarbonat och bakpulver och rör ned i smeten. Häll en tredjedel av smeten i en annan skål och blanda i kakao. Rör ned kokos och vaniljsocer i den ljusa smeten. Varva den ljusa och den mörka smeten i din form. Skiva eventuellt en tredje banan ovanpå kakan. Strö över 2 msk kokosflingor. Grädda kakan under ca 30 minuter i mitten av ugnen!
Inte smart och gå in på en sån här blogg på kvällen, blir så himla sugen! Haha
Men ååå vilken smarrig blogg! :)
Ser gott ut :3
Sån härlig blogg, fina bilder och smarriga recept! Jag länkar dig på min blogg(brukar aldrig annars göra det)tycker du är värd det :=)
/A
fin blogg =)
Mmm det här låter som en god banankaka må jag säga! Systrar söta böckerna har verkligen ljuvliga recept :)
Ojoj vilka goda bakverk! Dig vill jag följa, ska vi?
Kan inte säga annat än att jag älskar din blogg sen första ögonkastet. Så söt & full med MASSA bra recept. Gillas skarpt ;)
Mums ser gott ut! Väldigt mysig blogg! :)