Vanilj & chokladfudge
I en röd kakburk, fyndad på en antikaffär, fick fudgen ligga.
Till ca 30 fudge:50 gram smör
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao [ev 1-2 msk extra om du vill ha mer chokladsmak]
1. Smält smöret i en vid kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ordentligt. Koka upp och rör så det ej bränns.
2. Låt småkoka på svag värme i ca 25-30 minuter. Gör kulprov när knappa 25 minuter återstår för att försäkra dig om att fudgen inte kokas för länge.
3. Häll upp i en liten form klädd med bakplåspapper, min var 15x15cm. Ju mindre form du tar desto tjockare fudgegodisar får du.
4. Låt svalna och ställ sedan in i kylen nån timma innan du skär dom [med en vass kniv] i bitar. Klart att äta!
Men hjälp... jag älskar fudge. Ska försöka hålla mig från att göra det till jul (med nu blev det ju svårare när jag såg ditt inlägg).
Hehe sån burk har vi med! :D
Men i betydligt bättre skick, inte en repa :P
Åhh va gott me fudge!!
Lonkas fudge gillar jag med, köper vanilj och lakrits varje helg, så gott :-D , skall ta och testa att göra egna efter ditt recept
en typisk "hemmafru" blogg. But I like it!
Kolla gärna in min blogg och om du gillar den så kanske vi kan följa varann på bloglovin?
Jag skriver om sex, kärlek, skönhet, tips och lite om min vardag =) ♥
så gott det ser ut! det måste jag prova. Fin blogg :)
jag menade inte så =)
tack vad bra
Haha jo klart man kan göra sugarpaste själv! Detta var ett jätteenkelt recept, testa! :)
ps...gud vad fudgen såg god ut, fudge är så smarrigt :) Kan tipsa om Jamie Olivers kladdkaka som finns på min blogg, med fudge i...SÅ gott!! :0)
gillar verkligen din blogg, allt du bakar ser så proffsigt ut! :)
Hej! allt bra med dig eller?
Det ser otroligt gott ut! Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake