Jordgubbsmuffins
Till 12 muffins behöver du:
100 g smör/margarin
2 st ägg
1.25 dl strösocker
1.5 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Rivet skal av en citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl jordgubbar, skivade (färska eller frysta går lika bra)
1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
2. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
4. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt eller använd dubbla muffinsformar ifall du inte har någon muffinsplåt.
5. Varva sedan smet och jordgubbar, avsluta med ett lager jordgubbar på toppen. Fyll formarna till ungefär hälften.
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter på 175 grader, tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Prova med en potatissticka, den ska vara helt torr.)
7. När muffinsarna svalnat kan du garnera dem som du vill, jag var lat och pudrade bara över lite florsocker
Grundreceptet på muffinsen kommer från Leilas underbara bok A piece of cake
Provade ditt recept ikväll och mums vad gott det blev! Supersaftiga och precis lagom smak av citron :=)
Tack för en fin blogg, /Mia Jonsson
Vilken bra blogg :)
Ska lätt testa :)
Mmm... de såg goda ut.
muffinsen ser verkligen goda ut, riktigt somriga