Apelsinkladdkaka
Till en kaka, ca 10-12 bitar:
2.5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
0.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 liten nypa salt
Skal av en tvättad apelsin, men skal av en lime fungerar också fint!
250 gram kesella, både lätt och vanlig kesella fungerar bra
3 st ägg
Garnering:
Florsocker
Tutti-frutti strössel
Apelsinskivor (eller limeskivor)
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser, även det rivna apelsinskalet, i en bunke. Tillsätt sedan kesellan och ägg. Rör tills allt är blandat, men inte mer än så. Rör du för mycket kan kakan bli lite gummiliknande i konsistensen.
2. Smörj och bröa en rund hålform (ca 23cm i diameter) med ströbröd eller kokosflingor. Häll smeten i formen och ställ sedan in mitt i ugnen i 15-20 minuter.
3. Låt kakan kallna och garnera innan servering. Servera med vispad grädde eller vaniljglass och färska jordgubbar! Supergott =)
åååh gott det ser ut! även om jag inte gilla rapelsin och choklad, haha ;)
Åh, låter jättegott! Måste provas!
MUMS <3 Måste testas!
Mmmmmm måste testas nån dag !!
Wow, den ser mer än god ut! Måste testa den i veckan!=)
varen rätt kladdig elelr?
Jag älskar choklad och apelsin tillsammans.
vad gott allting ser ut!
Verkligen en mycket god och bra blogg :)
Ohhh, det där ser helt underbart ut! Skrev ut receptet, ska ta och baka den i veckan :)
Mmmmmh, jag och systrarna fikade precis med en viss apelsinchokladkaka! Fast det blev citron istället för apelsin, men jöttegott ändå ;)
Lillasyster råkade faila med blandningen, så den blev lite gummiaktig som du skrev... hur är det den ska se ut för att den inte ska bli sån? Ska man bara precis så att det inte är klumpar?