Morotsbröd med keso
Bullarna ska in i ugnen efter 20 minuters jäsning
50 gram jäst
5 dl ljummet vatten, ca 37 grader
4 dl finrivna morötter
250 gram keso
2 tsk salt
1 msk olja (raps tog jag)
4 dl dinkelsikt (eller grahamsmjöl)
1 dl havregyn eller rågflingor
knappt 14 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen och rör ut den med vattnet i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in vetemjölet. Degen kan bli något kladdig av keson, ta inte i alltför mycket vetemjöl. Jäs degen i bunken i ca 30 minuter. Gör ca 24 st runda bullar och lägg på plåt med bakpapper och jäs i ca 20 minuter. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 minuter i 225 grader. Pensla med vatten om du vill slippa den hårda ytan. Låt svalna på galler under bakduk.
åh vad fin blogg du har. jag har följt den sen du startade den och jag fullkommligt ÄLSKAR den!!! Super insperation. En fråga:
Kan inte du tipsa om nått gott surdegsbröd?
Gud vilken fiin blogg su har! Jättesöt! :)
perfekt ju, och inte alltför krångligt! vill gärna baka bröd, men det flesta recept tar ju flera dagar, det orkar inte jag ;) haha!
jag d-d-d-d-dör! Vilken fantastisk blogg, men vackra bilder, goa recept och bra skrivet =) fortsätt med det du gör, för du är duktig!!!!!!!!!
Jag skickar en inbjudan till baka.se nu direkt till din mejl!:-) Om du lägger upp 5 recept innan den 27juni så frå du dessutom en goodiebag!!
:D
Japp det är tunnbröd, tror att det hette "Sarek" eller någonting sådant.