Citron och kokosscones
Till 2 kakor (8 scones)
0.5 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
2.5 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
Skal av en halv citron
50 gram smör
2 dl naturell yoghurt
Sätt ugnen på 225 grader. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna på hög värme tills de får färg. Passa dem noga! Låt svalna. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt kokosflingorna och det rivna citronskalet. Nyp ihop med kallt, tärnat smör och tillsätt sedan yoghurt. Om degen känns väldigt kladdig, tillsätt mer mjöl tills den går att arbeta med. (Den ska alltså inte kladda fast på händerna.) Forma två kakor och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Nagga kakorna och gör ett kryss i varje. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Ät sconesen nygräddade med t ex cream cheese, marmelad och en kopp te!
Grundreceptet kommer från denna fina blogg!
såg riktigt gott ut =)
hoppas du mår bra :D
mm, gott!! ;D
Mm! Det där ser riktigt gott ut! :)
Lät som riktigt goda scones! :D
Det låter intressant =)
Sv; Jag har också testat kokos :D Supergott i. Har testat det mesta i, haha! Morötter, bär, banan, havre... you name it! ;D