Mintkladdkaka
Till en kladdkaka:
100 gram smör
100 gram after eight-plattor
2 dl socker
2 ägg
2½ msk kakao
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Glasyr:
100 gram after eight-plattor
Smält smöret och ta bort från värmen. Låt after eighten smälta ner i smöret. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt även smör/chokladblandningen i äggvispet och rör noga. Blanda samman mjöl, kakao och bakpulver, häll sedan ner i den andra smeten. Rör runt. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten (ca 21cm i diameter.) Grädda mitt i ugnen i 18-22 minuter i 175graders ugnsvärme. Ta ut kakan och lägg på after eight-plattorna. Stoppa in i ugnen i ca 5 minuter, tills mintgodisarna smälter. Ta ut ur ugnen och bred ut den smälta chokladen med en sked/kniv. Låt svalna, allra helst över natten i kylskåp. Servera med vispad grädde, glass eller som den är. Vilket som är toppengott!
Receptet kommer från boken "Kladdkakor" av Mia Öhrn
Mmmmmm
har du lust att bli veckans blogg? idag är sista dagen att anmäla sig!
http://askerkling.blogg.se/2010/may/veckans-blogg.html
frågestund på bloggen, fråga precis vad du vill!
släng in en eller två frågor! svarar på allt!
bläddra ner lite för att hitta inlägget där du ställer frågorna. ha en bra dag! :)
Svar: Ja det går utmärkt, tur att du frågade, glömde skriva det i receptet! Jag använde vanlig vit baksirap, men ljus sirap går naturligtvis lika bra, även honung fungerar. Det är glukosen man vill åt :)
Wow, måste testas - låter supergott :>
Hejsan, Intresserad utav länkbyte ?!
Hör av dig !
MVH
Hej! Jag har märkt att du kikat in på min blogg, mycket roligt :o) Tänke nu bara skriva att jag har min första lilla frågestund på bloggen, så kika gärna in och fråga vad du vill, om du har lust! Ha en fortsatt fin dag!
härlig blogg, och jätte bra recept! :)
Blev super glad när jag kom in på din blogg! Så otroligt söt. :)