Mormors snabba bröd

Det här recept har jag fått av mormor och det är en favorit som bakas minst en gång i veckan här hemma. Brödet är väldigt enkelt att göra + behöver inte jäsa en enda sekund! Hur bra är inte sånt?


Till en limpa:
2 dl havregryn
5 dl fullkorns dinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
1 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
1 dl russin
4 dl filmjölk
1 äpple, grovt rivet (skalet kan vara kvar!)
1-2 msk ljus sirap/honung

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt russin. Rör runt med en slev. Rör sedan ner filmjöl, rivet äpple och till sist sirap eller honung. Rör runt och klicka ut i en smord och bröad (jag bröade med havregryn) avlång brödform (ca 1½liter) Grädda i 175 graders ungesvärme i ca 80 minuter, längst ner i ugnen. Låt svalna.

Postat av: Lovisa

Måste pröva det nån dag .. liknar ett bröd jag brukar baka men detta var mindre ingredienser i å det gillar jag hihi

2010-05-04 @ 12:44:11
URL: http://mellanhimmelohelvete.blogg.se/
Postat av: felicia

hej!



fin blogg :]



ska vi följa varann på bloglovin?

2010-05-04 @ 14:58:31
URL: http://linneafelicias.blogg.se/
Postat av: love&peace

Bra blogg, fin design och fina bilder^^

2010-05-04 @ 18:47:10
URL: http://loveandpeace.blogg.se/
Postat av: Sanna

Mmm, älskar huggebröd!!

2010-05-04 @ 20:17:57
URL: http://sannabakar.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: