Mormors snabba bröd
Det här recept har jag fått av mormor och det är en favorit som bakas minst en gång i veckan här hemma. Brödet är väldigt enkelt att göra + behöver inte jäsa en enda sekund! Hur bra är inte sånt?
Till en limpa:
2 dl havregryn
5 dl fullkorns dinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
1 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
1 dl russin
4 dl filmjölk
1 äpple, grovt rivet (skalet kan vara kvar!)
1-2 msk ljus sirap/honung
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt russin. Rör runt med en slev. Rör sedan ner filmjöl, rivet äpple och till sist sirap eller honung. Rör runt och klicka ut i en smord och bröad (jag bröade med havregryn) avlång brödform (ca 1½liter) Grädda i 175 graders ungesvärme i ca 80 minuter, längst ner i ugnen. Låt svalna.
Postat av: Lovisa
Måste pröva det nån dag .. liknar ett bröd jag brukar baka men detta var mindre ingredienser i å det gillar jag hihi
Postat av: felicia
hej!
fin blogg :]
ska vi följa varann på bloglovin?
Postat av: love&peace
Bra blogg, fin design och fina bilder^^
Postat av: Sanna
Mmm, älskar huggebröd!!