Banankaka med choklad
Till 1 kaka:
75 g smör
2 1/2 dl socker
3 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad (jag använde marabou mörk choklad 55%)
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i bröad form med löstagbar botten (jag använde en avlång form, bör rymma kring 1.5liter) Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig!
Grundreceptet kommer från denna fina matblogg {länk}
Banankaka är ju jättegott! Det blir det ibland när bananerna blivit gamla. Lite hackad choklad i är inte helt fel det heller.
Gud så gott! :)
Vilka fina bilder du har här på bloggen också, mkt härligt ljus.
får man låna ditt recept om man bakar själv och sen bloggar om det? med länkning, såklart.