Cookie dough brownie

Igår bakade jag ett gäng brownies för första gången nånsin, och det blev inte vilka som helst utan cookie dough brownies vilket är en kladdkakelikande kaka toppad med kakdeg. Åh vad mumsiga dom blev -precis lagom kladdiga och söta med en knaprig topping. Prova, ni lär inte bli besvikna!


Till ca 20 brownies:
150 gram smör
200 gram choklad -jag använde 100 gram ljus och 100 gram mörk för att inte få en allt för kraftig chokladsmak
4 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl (120gram)
1 krm salt

Cookie dough:
50 gram smör
1½ dl socker -gärna farinsocker (eller annat brunt socker) man annars funkar strö fint det med
1 ägg
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
75 gram grovt hackad choklad -ljus, vit eller mörk går lika bra, ta den du gillar bäst! :)

1. Klä en ugnsform med bakplåtspapper ca 20 x 30 cm. Smält smöret till browniesmeten i kastrull, bryt sedan ner chokladen i mindre bitar och rör hela tiden. Rör ihop till en jämn smet och låt svalna en aning.
2. Vispa upp äggen och sockret lätt och rör sedan ner chokladsmörsmeten.
3. Blanda samman mjöl och salt. Rör ihop allt till en jämn smet.
4. Gör sedan kakdegen. Smält smöret i kastrull och rör sedan ner sockret. Låt svalna en stund, annars finns risken att chokladbitarna smälter när du blandar ner dom.
5. Rör sedan ner alla övriga ingredienser. Arbeta ihop det med händerna till en jämn deg.
6. Häll över browniesmeten i formen och klicka ut cookiedegen så tätt som du vill ha den, jag tog alltihop! Blir det något över kan du bara platta ut det till några vanliga cookies.
7. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 200 grader i ca 16 minuter (alt någon extra minut om kakan ska serveras samma dag -jag tog 17/18 minuter)


Receptet kommer från Mia Öhrns fina bok "Fler kladdkakor"

Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Ser himla mumsigt ut, bakar väldigt sällan Brownies trots att det är så gott

2010-10-25 @ 11:41:15
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Erika - Bakglädje

Mums, det där såg inte helt fel ut. Blev väldigt sugen på att prova. Spar receptet. :-)

2010-10-25 @ 20:22:09
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Fia

Åååååååååååååååååååååååå sååå jäkla goda dom ser ut!!Lätt att jag måste testa att baka dom!

2010-10-25 @ 21:46:33
URL: http://sofsan.blogg.se/
Postat av: guevacci

Cha, vad gör du? =)



var gärna med i "dagens blogg", bara ett tips ^^

2010-10-26 @ 12:32:46
URL: http://guevacci.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Ser kladdiga och goda ut! Precis som jag gillar dem =)

2010-10-26 @ 17:23:17
URL: http://flickanokakorna.se
Postat av: Anonym

ååå de så helt fantastisk gode ut! De må jeg prøve å lage en gang! :)

2010-10-26 @ 20:27:42
URL: http://angiemor.blogg.no
Postat av: Beatrice

Fy fan vad gott... jag blir ju sugen :O

2010-10-27 @ 10:08:14
URL: http://beahedvind.blogg.se/
Postat av: Anonym

2010-10-27 @ 18:43:29
Postat av: Sofia

Åh vad det ser gott ut!

2010-10-27 @ 18:44:10
URL: http://ymperia.com/sofia
Postat av: Ida

Wow, ser helt underbart goda ut ju!

Måste definitivt testas inom en snar framtid :D

2010-10-27 @ 18:44:20
URL: http://baktajm.blogg.se/
Postat av: Cecilia

heej :) vilken bra blogg du har :) Jag älskar också att baka och går en konditorilinje nu :)

2010-10-27 @ 20:25:58
URL: http://blackpennan.blogg.se/
Postat av: Hanna

Spana gärna in min blogg på http://wordsbyme.se. Där hittar du modekollage, foton, livsbetraktelser m.m. Trevlig kväll!

2010-10-28 @ 21:10:10
URL: http://wordsbyme.se
Postat av: danni. blåmärken i mitt huvud.

jag måste bara säga att jag älskar din blogg!

2011-01-12 @ 11:51:18
URL: http://expectopatronum.blogg.se/
Postat av: Malin

Dom ska jag prova imorgon! :))

2011-03-31 @ 22:15:33
Postat av: v

Jag hoppas det är okej att jag lägger ut receptet på min blogg. Såklart länkar jag till dig! Skriv en kommentar eller ett mail om du vill att jag ska ta bort inlägget! Jag har nyss bakat dem o jag tror de blev jättegoda! Kraaaam;]]

2012-01-05 @ 13:25:03
URL: http://www.hejzzan.devote.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: