Jordgubbscupcakes
Till ca 12 muffins:
100 g smör/margarin
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1.5 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Rivet skal av en citron [kan uteslutas]
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 liten nypa salt
1 pkt frysta jordgubbar [ca 250gram] hackade i mindre bitar
Frosting:
150gram philadelphiaost
ca 60 gram mjukt smör
4-5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 1 msk jordgubbssaft [outspädd] eller 1 msk citronsaft
Karamellfärg efter behag
1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
2. Blanda smält smör, mjölk och ev. rivet citronskal. Rör sedan ner i äggvispet.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, rör ner i smeten.
4. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt [eller använd dubbla muffinsformar ifall du inte har någon muffinsplåt.]
5. Rör till sist försiktigt ner de hackade jordgubbarna i smeten [de behöver alltså inte tina] och fyll sedan formarna till ungefär 2/3.
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter på 175 grader, tills de är gyllenbruna. Prova med en potatissticka, muffinsarna ska vara helt torra.
7. Medan kakorna gräddas vispas smör och philadelphiaost krämigt med elvisp. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, jordgubbssaft eller citronsaft och ett par droppar karamellfärg. Vispa tills krämen är slät. Låt sedan stelna i kyl/frys [beroende på hur snabbt du vill att det ska gå!]
8. När muffinsarna svalnat garnerar du dom med frostingen, antingen genom att spritsa eller bre ut med en sked. Sedan kan du toppa med något fint strössel!
Nomnomnom!
Bloggen din er en trussel mot bikiniformen min :) Jeg elsker det!
Oj så gott det lät !!
Så gott :-)
Så oemotståndligt gott!
Vad gott det ser ut. Härligt rosa färg på cupcakefrostinen.
vilken fin blogg. snygga bilder!
sjukt fin & mysig blogg. dessutom såg Jordgubbscupcakes sjuuukt gott ut :D
Ser gott ut :)
Härligt med ännu en blogg med goda cuppisar! ;)
den här bilden var himla, himla fin!
Men du vad gott det där ser ut att vara !