Jordgubbscupcakes

Hej igen, och hej till alla er nya läsare som dykt upp, så himla kul att ni har hittat hit! Och så tack till Blondinbella och PTfia som båda länkat mig blogg, blev så glad! Måste passa på att be om ursäkt för att det varit himlarns tyst här, men det beror på att jag korsat Atlanten och spenderat en vecka i USAs huvudstad D.C. Väldans trevligt har jag haft, och ätit en massa gott fika! Som stora blåbärsmuffins till frukost, vilket lyx va? Men över till bakningen nu, eller hur? Jag slängde ihop en plåt jordgubbscupcakes igårkväll bara för att jag var sugen på något gott, och gott blev det minsann! Och just det, om man inte tycker om citronsmak kan man lätt utesluta det rivna citronskalet ur muffinssmeten.



Till ca 12 muffins:

100 g smör/margarin
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1.5 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Rivet skal av en citron [kan uteslutas]
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 liten nypa salt

1 pkt frysta jordgubbar [ca 250gram] hackade i mindre bitar

 

Frosting:

150gram philadelphiaost

ca 60 gram mjukt smör

4-5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

ca 1 msk jordgubbssaft [outspädd] eller 1 msk citronsaft

Karamellfärg efter behag

 

1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

2. Blanda smält smör, mjölk och ev. rivet citronskal. Rör sedan ner i äggvispet.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, rör ner i smeten.

4. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt [eller använd dubbla muffinsformar ifall du inte har någon muffinsplåt.]

5. Rör till sist försiktigt ner de hackade jordgubbarna i smeten [de behöver alltså inte tina] och fyll sedan formarna till ungefär 2/3.

6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter på 175 grader, tills de är gyllenbruna. Prova med en potatissticka, muffinsarna ska vara helt torra.

7. Medan kakorna gräddas vispas smör och philadelphiaost krämigt med elvisp. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, jordgubbssaft eller citronsaft och ett par droppar karamellfärg. Vispa tills krämen är slät. Låt sedan stelna i kyl/frys [beroende på hur snabbt du vill att det ska gå!]

8. När muffinsarna svalnat garnerar du dom med frostingen, antingen genom att spritsa eller bre ut med en sked. Sedan kan du toppa med något fint strössel!



Postat av: Caroline Carnivorous

Nomnomnom!

2011-04-12 @ 12:47:49
URL: http://mixtapesandlingerie.blogg.no/
Postat av: Kine Josefine

Bloggen din er en trussel mot bikiniformen min :) Jeg elsker det!

2011-04-12 @ 16:53:42
URL: http://www.sjiraffpaeventyr.net/
Postat av: Lovisa

Oj så gott det lät !!

2011-04-12 @ 18:12:52
URL: http://mellanhimmelohelvete.blogg.se/
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så gott :-)

2011-04-12 @ 20:43:52
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Elaine

Så oemotståndligt gott!

2011-04-12 @ 21:59:22
URL: http://elainemoschos.blogspot.com
Postat av: Erika - Bakglädje

Vad gott det ser ut. Härligt rosa färg på cupcakefrostinen.

2011-04-13 @ 12:59:07
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Frida -fotograf

vilken fin blogg. snygga bilder!

2011-04-14 @ 15:34:41
URL: http://fridaborjeson.blogg.se/
Postat av: Jenny

sjukt fin & mysig blogg. dessutom såg Jordgubbscupcakes sjuuukt gott ut :D

2011-04-14 @ 18:20:32
URL: http://jennysfoto.webblogg.se/
Postat av: Isabelle

Ser gott ut :)

2011-04-14 @ 20:15:38
URL: http://isabelleellinor.blogg.se/
Postat av: Clara

Härligt med ännu en blogg med goda cuppisar! ;)

2011-04-14 @ 22:49:02
URL: http://cklaris.blogg.se/
Postat av: F

den här bilden var himla, himla fin!

2011-04-15 @ 18:23:47
URL: http://frenchtoast.blogg.se/
Postat av: VictoriaEeriksson

Men du vad gott det där ser ut att vara !

2011-05-27 @ 08:33:06
URL: http://victoriaeeriksson.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: