Saltlakritsknäck

Saltlakritsknäck, fylld med turkisk peppar, är en rolig variation på den vanliga knäcken. Lättaste sättat för att se om knäcken är klar tycker jag är genom att göra ett kulprov. Häll några droppar knäcksmet i iskallt vatten, kan du forma smeten till en kula är den klar!


Till ca 40 st:
ca 10 st turkisk peppar karameller
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker

1. Krossa den turkiska pepparn i dubbla fryspåsar med en kavel. Blanda alla ingredienser i en vid kastrull och koka upp. Låt sjuda på svag värme i ca 15-20 min. Prova med ett kulprov för att se om knäcken är klar!
2. Medan knäcken kokar, placera ut knäckformar på en bricka. Häll sedan upp smeten i formarna och låt svalna. För att formarna ska stå stabilare kan du smöra plåten innan du ställer dit formarna, då blir det lite mindre spill. Förvara sedan i kylskåp.

Postat av: Helena

Min syster sa att de gjorde såna i helgen. Vad tycker du om dem? Är de lika goda som "vanlig" knäck?

2011-12-20 @ 22:40:40
URL: http://baklust.blogg.se/
Postat av: Helena

Jag ska nog ta och testa en sats av dessa för jag får besök av några lakrisälskare:)

2011-12-21 @ 18:11:20
URL: http://baklust.blogg.se/
Postat av: Helena

Idag har jag gjort ett gäng av dina saltlakritsknäck.

Ha en jättefin julhelg!:)

2011-12-23 @ 18:30:34
URL: http://baklust.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: