Vit chokladfudge
1 dl vispgrädde
3 dl strösocker
100 gram smör
1 msk honung/ljus sirap
100 gram vit choklad, hackad
1. Blanda grädde, socker, smör och sirap/honung i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning till en tjock glansig smet i ca 15-20 min. Låt koka till 125°, eller gör ett kulprov.
2. Rör i hackad choklad, häll sen upp massan i en liten pappersklädd smord form [ca 12x12 cm]. Strö ev. rostad kokos/hackade polkagrisar över fudgen.
3. Låt svalna, och ställ in i kylen. Skär med en vass kniv till fyrkantiga bitar när den svalnat helt.
Mums vad gott det ser ut! Men nu har min dotter kommit, så jag hinner nog inte baka mer på ett tag! :-)
God jul!
Kram
Mums! God Jul!
Ser riktigt gott ut! :D
Jag letar alltid efter nya fudgerecept, det är så gott att det borde ätas året om. Ska absolut testa det här. :)
Fy fan va gott!!
Fin blogg :)
Synd att jag inte såg detta recept förrens efter jul. ( visst är det nog fortfarande okej att baka julgodis, sådär i smyg )
Synd att jag inte såg detta recept förrens efter jul. ( visst är det nog fortfarande okej att baka julgodis, sådär i smyg )
Mums vad detta såg gott ut!
det ser smaskens ut :D mums!!
Det ser heeeelt underbart gott ut!
Gott fortsättning från en gottegris till en annan verkar det som :o)
Jag testade dessa men mina blev inte så vita och fina utan mer ljusbruna, vet du vad det kunde bero på?:)
Dem såg riktigt goda ut!
Kicka på min blogg och se vad jag hade för mumsiga saker på mitt julbord samt lite sådant som jag bakade under julen!
Din blogg är riktigt grym=) Gillar den!
Åh sådana vill jag smaka!!
hur får du kladdkakemuffinsen så fluffig? mina sjunker jämt ihop på mitten? :) KRam
Testade dom nu till vårt adventsfika. Supergoda! Har "snott" receptet till bloggen och länkat till dig. Hoppas det är ok? :)
Kram - Elin