Kärleksmums

Kärleksmums är verkligen supergott! En mjuk och saftig chokladkaka täckt med en krämig glasyr som halvt smälter ihop med kakan och därför blir lite lagomt kladdig i mitten. Ett tips är att variera kärleksmumsen med kokosflingor och strössel, färgglatt strössel passar exempelvis himla bra till barnkalaset.


Till en långpanna, ca 30 st kakor:

200 gram smör

5 ägg

4 dl strösocker

2 dl mjölk

4 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 dl kakao

 

Glasyr:

150 gram smör

1 dl starkt kaffe

drygt 8 dl florsocker

4 msk kakao

1 msk vaniljsocker

 

Garnering:

Strössel eller kokosflingor

 

1. Sätt ugnen på 200grader och klä en ungslångpanna med bakplåspapper/ smöra och bröa den.

2. Smält smöret och låt svalna, vispa under tiden ägg och socker vitt och pösigt.

3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Sikta ned i äggvispet.

4. Tillsätt det smälta smöret och mjölken. Rör till en jämn smet och häll ned i långpannan och grädda mitt i ugnen (på 200grader) i 20-25 minuter. Prova med en sticka, när den är torr är kakan klar. Låt kakan svalna.

5. Smält smöret till glasyren och blanda samman med övriga ingredienser. Bred ut över den avsvalnade kakan och strö över kokosflingor eller strössel. Skär i rutor.

 

Tips! Jag gjorde dubbel sats glasyr [den mängd som står i detta recept] för jag tycker den är så god, men om man vill så gör det lika bra att halvera glasyren, men bara glasyren. Själva sockerkakan ska ha samma mått!


Postat av: Erika - Bakglädje

Vad gott! Har aldrig bakat dessa men smakat och de är mycket goda.

2011-02-04 @ 12:56:08
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

kärleksmums är så gott, min sambos absoluta favoritkaka bland mjuka kakor

2011-02-05 @ 07:01:37
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Fia

Ååå så himla gott!

2011-02-05 @ 13:13:32
URL: http://www.ensidaomallt.se/Sofsan/
Postat av: Evelina

Hejsan



Hoppas allt är bra med dig!



Precis dragit igång dagens blogg nu!



Anmäl dig gärna på http://evelinasjavlablogg.blogg.se/2011/february/dagen-blogg-vinnare-samt-dagens-blogg-1.html TVÅ vinnare dras ikv redan!

2011-02-05 @ 15:10:53
URL: http://evelinasjavlablogg.blogg.se/
Postat av: Amanda 'skandalism'

Jäklar vad det är svårt att försöka hålla sig nyttig när man ser sånt här.. haha

2011-02-05 @ 16:40:39
URL: http://www.skandalism.devote.se
Postat av: Jenny

Haha men vilken toppenblogg!



Denna måste jag ju spara för att kunna leta fram smarriga recept! xD

2011-02-05 @ 16:44:50
URL: http://jawes.blogg.se/
Postat av: Filippa H.

Åh, min mormors version av den kakan var en av mina absoluta favoriter när jag var liten! Så himla god, speciellt med lite extra kaffe i glasyren.

2011-02-12 @ 23:01:15
URL: http://mitt-stora-koksaventyr.blogspot.com/
Postat av: M I K A E L A

åh gud vad gott. jag gjorde kärleksmums i muffinsform en gång. Rätt så smidigt :)

2011-02-24 @ 23:43:17
URL: http://mikaelabjarve.blogg.se/
Postat av: Erica

Vilken storlek brukar det ungefär vara på den långpanna du använder? Finns ju olika mått även på dem. Jag har nämligen aldrig bakat kärleksmums tidigare, men tänkte göra det till helgen, och har då valt ut detta recept av alla varianter som finns, då jag tycker att det verkar godast. :-)

Svar: Hejhej! Jadu, det beror lite på vilken höjd du vill ha på dina kärleksmums. Jag tycker om när kakorna blir högre och använder därför en mindre form, som rymmer ungefär hälften så mycket som den "normala" långpannan, dvs den långpanna som är lika stor som ugnen (vet faktiskt inte vilka mått en sån form har?) Det enda du ska tänka på är att beroende på vilken storlek du använder kommer kakan behövas gräddas längre/kortare tid. Prova med en sticka! Lycka till!
Baktokig

2013-04-10 @ 18:49:18
URL: http://iryccah.blogg.se/
Postat av: Ngn som gillar kaffe

Hej, kan du inte ta och göra ett recept med kaffe i !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Svar: Kul idé, nog ska jag väl kunna göra det!!
Baktokig

2013-05-13 @ 18:59:39

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: