Fudge brownie
Till 16 bitar:
100gram fin choklad, minst 50% kakaohalt
125gram smör
3dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
1½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1. Smält chokladen, bruten i bitar, i micro eller vattenbad.
2. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning.
3. Blanda mjöl och kakao i en annan bunke, sikta ner i smeten. Rör ned den smälta chokladen.
4. Häll ner smeten i en form [ca 20x30cm] klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda längst ner i ugnen på 175grader i ca 20-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
6. Låt brownien svalna i formen, skär sedan i bitar. Förvara i kylskåp, den bli bara godare efter nån dag i kylen.
7. Servera gärna med glass eller grädde!
Mmm vad det låter gott!
Din blogg är verkligen riktigt mysig. Jag tror jag ska ta och testa någon av dina recept snart ! :)
vad gott det ser ut !
Det där såg ju riktigt gott ut :O
Superfin blogg du har med en riktigt fin design! :)
Vad gott det ser ut. Blev riktigt suga på choklad när jag ser bilden.
Har dagens blogg på min blogg!
Va gärna med!:D
vilken mysig blogg! :)
Gaaaaaaah vad gotttttttt!
Ett tips är att använda 90 % choklad när du gör brownies. Blir galet gott :)
Hej!
Mitt under bakandet av detta receptet så såg jag att det står att man ska blanda ihop kakaot och mjölet men då undrar jag hur mycket kakao det skulle vara? :)
Jag gjorde detta receptet, såååååååååååååååååå gott! Ju fler dagar man har dom i kylen, desto godare =) MUMS!