Ljus konfektkaka
Till en kaka:
200 gram smör
200 gram mjölkchoklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl kallt, stark kaffe
1. Smält smöret i en kastrull. Ta bort från plattan och bryt ned chokladen. Rör ordentligt tills allt smält. Vispa sedan ägg, vaniljsocker och strösocker vitt och pösigt. Rör försiktigt ner chokladsmöret i äggvispet.
2. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver i en separat bunke. Sikta ned det i smeten och rör tills den är helt jämn. Tillsätt kaffet.
3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda längst ner i ugnen i ca 12 min på 225 graders ungsvärme. Passa så inte ytan bränns!
4. När kakan tas ut kommer den vara väldigt dallrig och därför måste den få vila i kyl över natten/ca 8 timmar. Då kommer den att ha stelnat och vara lagom krämig.
5. Innan servering brukar jag pudra över ett lager kakao på toppen, det ser fint ut tycker jag. Och sen server jag konfektkakan med lättvispad grädde. Men mjuk vaniljglass eller bara som den är funkar ju också utmärkt.
Vad gott det ser ut. Jag blir sugen på att smaka. :-)
:D
ser supergott ut!
Åh vad underbart det ser ut! Man blir riktigt sugen ju :) jag ska nog baka ikv... (a)
Ser kanongott ut
Jag har smakat den och den var supergod! Tack Linneá. Superfin blogg du har. Vill baka allt-:)
Hej! Jag har själv funderat på att börja blogga här. Varför har du valt att blogga här och inte någon annanstans?
Låter ljuvligt!
Åååå! Måste prova! Älskar choklad! :-)
Känner mig jättetöntig, men just nu har jag frågestund på bloggen. Fråga gärna någonting om du vill!
http://livraddaren.blogspot.com/2011/07/44-fragestund.html
Bästa kakan jag gjort på väldigt länge enormt populär :) Satt en tsk salt i dock. Mumma :D
fin blogg ! ,är det du som har tagit alla bilderna ? i vilket fall ser bakverken supergoda ut !