Prinstårta

Den här tårtan bakades till min lillebrors kalas i måndags. En supergod prins[ess]tårta klädd med ett grönt marsipanlock och fylld med tre lager av banan, chokladpudding och grädde. Den klassiska prinsesstårtan fylls oftast med vaniljkräm, grädde och hallonsylt, men den här varianten tycker jag blir mycket godare.



Till en tårta, ca 10-12 bitar:
Botten:
4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
3-4 dl vispgrädde
4 portioner chokladpudding 
2 mogna bananer

Garnering:
1 marsipanlock
1 marsipanros
Florsocker

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna, vänd sedan ner i äggvispet och rör ordentligt så allt blandas.
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant [ca 22 cm i diameter] och grädda längst ner i ugnen i ca 30-35 minuter.
3. Kakan är klar när den släpper från kanterna och är helt torr [prova med en sticka!] Tänk på att inte öppna ugnsluckan under tiden den gräddas, för då kan det hända att kakan sjunker ihop! Låt svalna helt innan den delas i 3 delar.
4. Vispa grädden med elvisp [gärna tillsammans med några nypor florsocker.] Gör chokladpuddingen enligt avvisningarna på paketet och låt stelna. Skiva bananerna i slantar.
5. Lägg den nedersta bottnen på ett tårtfat, bred sedan ett lager chokladpudding över. Lägg bananskivorna över chokladpuddingen, täck därefter med bottnen nummer två.
6. Bred ett lager chokladpudding på denna bottnen, och därefter ett tunt lager grädde. Lägg på det sista bottnen, som ett lock, och täck hela tårtan med grädde, även kanterna. Forma grädden som en "kupol" på toppen -så tårtan får en "topp" i mitten.
7. Klä tårtan med ett marsipanlock, nyp ihop vid kanterna och skär ev. bort överflödig marsipan. Garnera med en ros och pudra över florsocker just innan servering, annars kan det hända att sockret "smälter" bort.

Postat av: Sofie

ser supergott ut!

2011-11-30 @ 16:39:32
Postat av: Veronica

Mums, vilken trevlig blogg du har :) Fina bilder. Gillar själv att baka, hittade lite inspiration här :)

Kika gärna in på min sida om du har tid. Finns även på Facebook: https://www.facebook.com/VickanDesign

2011-12-02 @ 11:55:26
URL: http://www.vickandesign.webshoponline.se
Postat av: Sandra Drömkaka

Mmm så gott med chokladpudding, grädde och banan i :) !

2011-12-02 @ 14:57:08
URL: http://dromkaka.blogspot.com
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Vilken spännande variant, den har jag aldrig provat! Låter fruktansvärt jättegott <3 ååååh, choklad <3 Och snygg är den också, helt klart!

2011-12-03 @ 21:41:46
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Postat av: Goda frestelser

Älskar prinsesstårta och den här varianten lät supergod!

2011-12-06 @ 10:34:55
URL: http://godafrestelser.blogg.se/
Postat av: linda

åhhh så fruktansvärd goda saker ni bakar!!!!!!!!!!

2012-02-08 @ 12:22:40
URL: http://liindaslya.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: