Maraboufudge

Varför lagar man bara fudge till jul? Borde lagas året om, för det är himla gott, och även enkelt att göra! De här fudgen har smak av marabou mjölkchoklad, men den som vill vara lite mer wild and crazy kan byta ut den mot samma mängd smaksatt choklad. För kaffesmak kan man röra ned en matsked snabbkaffepulver samtidigt som chokladen rörs ned.

Till ca 30 fudge:
1 dl vispgrädde
3 dl strösocker
100 gram smör
1 msk honung/ljus sirap
100 gram mjölkchoklad, hackad

1. Blanda grädde, socker, smör och sirap/honung i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning till en tjock glansig smet i ca 15-20 min. Låt koka till 125°, eller gör ett kulprov.
2. Rör i hackad choklad, häll sen upp massan i en liten pappersklädd smord form [ca 12x12 cm]. Låt svalna, och ställ in i kylen. Skär med en vass kniv till fyrkantiga bitar när den svalnat helt.

Se till att fudgen svalnat helt innan den skärs i bitar! Själv var jag så sugen på fudge att jag skar den för tidigt, och då blev den lite smulig och tråkig.

Postat av: KalasMums

Ja varför bara till jul? Är ju så gott så man kan äta fudge året om. Ditt recept lätt smarrigt :)

2012-02-13 @ 18:16:56
URL: http://kalasmums.blogspot.com/
Postat av: Sabina

Helt riktigt. Kolla gärna mina bakelser

2012-02-13 @ 22:42:09
URL: http://mammastartor.blogg.se/
Postat av: Anonym

mm, ser otroligt gott ut!! :D

2012-02-14 @ 11:42:43
URL: http://byrebeckaberg.blogg.se/
Postat av: Jenny

Vad gott det såg ut!

2012-02-15 @ 10:20:54
URL: http://mandisochjag.blogg.se/
Postat av: Anonym

Dessa eller liknande bakade jag förra julen! Det var gott! Nom nom nom! Ja jag undrar också varför det bara bakas till julen. Måste vi ändra på!



Är förresten en ny läsare som följer bloggen nu :) Trevlig helg!

2012-02-17 @ 01:48:28
Postat av: Tess

men gud så gott!

2012-02-17 @ 18:35:52
URL: http://theresiast.blogg.se/
Postat av: Pilla

Jätte fin hemsida du har och jag följer din blogg varje dag... Alltid kul när du fort uppdaterar din blogg. :)

2012-02-18 @ 21:01:51
URL: http://djurnord.blogspot.com
Postat av: Pralin från matmedmera

Vi har i Polen foudge som liknar din och heter "krowka". Jag fick just en hemlängtan att läsa det här...

2012-02-20 @ 21:47:21
URL: http://www.matmedmera.eu
Postat av: Jessica

Åh så gott det lät då! Måste testa att göra idag!

2012-02-23 @ 11:05:03
URL: http://missikka.blogspot.com/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: