Kladdkaka med hallonmousse

Den här tårtan bakade jag till midsommar. Bästa med den är att den är lätt att baka men ser rätt avancerad ut. Och att den smakar bra såklart! Den fina bilden har bästa Elin fotat.
 
 
Till 1 tårta:
100 gram mörk choklad
100 gram smör
2½ dl strösocker
2 ägg
1½ msk vaniljsocker
1 krm salt
1½ dl vetemjöl
 
Hallonmousse:
1 paket frysta hallon, tinade [ca 250gram]
1 dl gelesocker multi
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
 
Garnering:
Vispad grädde och färska hallon
 
1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175°C. Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i vattenbad. Ta från värmen. Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat.
2. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Häll i smeten, grädda i nedre delen av ugnen i ca 25minuter. Den ska fortfarande vara kladdig. Låt sedan svalna.
3. Hallonmousse: Mixa hallonen med stavmixer. Passera sedan genom en finmaskig sil. Koka upp den släta hallonpurén med gelésocker. Ta från värmen och rör ner vaniljsockret. Vispa grädden fluffig, vänd ner i hallongelén då den har börjat stelna (den ska fortfarande vara lite rinnig!
4. Bred hallonmoussen över browniebottnen (låt formens kant sitta kvar). Låt stå i kylen minst 3 timmar, gärna över natten. 
5. Vid servering: Lossa tårtan ur formen och lägg tårtan på ett fat. Garnera med spritsad grädde och färska hallon.

Postat av: Sofie / Komigensofie

Haha! Jag bakade också den till midsommar :D Hur god som helst!

2012-07-10 @ 13:19:03
URL: http://komigensofie.blogg.se
Postat av: tossilago

Åh vad god den ser ut, blev riktigt sugen på att baka! :)

Jag har en liten undran bara: gelésockret - är det vegetariskt eller är det som gelatinpulver? Om inte, vet du om det finns något alternativ?

~ T

Svar: Svar: Såvitt jag vet är gelésockret fritt från gelatin, och innehåller istället pektin, men kolla på innehållsförteckningen för att vara på den säkra sidan!
Baktokig

2012-07-11 @ 15:51:30
URL: http://tossilago.wordpress.com
Postat av: Amy's piece of cake

Ser jättefin ut!

2012-07-11 @ 21:32:38
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: erica

Jag gjorde också den :) Gelesockret var slut på varenda ICA butik i Umeå den helgen!

2012-07-12 @ 09:00:33
Postat av: Tess

Hur fick du till hallonmoussen så bra? Min blev mycket mörkare och nästan lite "isig" och inte alls lika fluffig. :(

Svar: Vad tråkigt att det blev så! Jag gjorde moussen så som det står i receptet och resultatet blev rätt bra. Men några tips när det kommer till just mousse är att inte vispa grädden allt för fast, och sen se till så att hallongelén är lagom fast.
Baktokig

2012-07-13 @ 12:48:15
URL: http://missteess.blogg.se/
Postat av: Lucy Ewelyn ♥

Såg riktigt smarrig ut!

2012-07-14 @ 20:06:37
URL: http://lucy-ewelyn.se
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Den ser verkligen ljuvlig ut, och proffsig! Gelésocker är helt fantastiskt, ska nog plocka upp lite i närmaste affär och prova den här kakan <3

2012-07-16 @ 14:29:52
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Postat av: Heli

Asså HERREGUD vad jag älskar din blogg!! Hittade hit för ett tag sen och spenderade en hel kväll med all kolla igenom VARTENDA inlägg, SÅ MKT GOTT!! Går in nästan en gång om dagen nu för att se om du har uppdaterat. Tack för all inspiration!

Svar: Åh tack så himla mycket fina du!
Baktokig

2012-07-17 @ 21:22:27
Postat av: Miriam

Kan man byta ut hallonen till jordgubbar, blir resultat detsamma, vet du? :)

Svar: Jadu, jag har faktiskt inte provat att byta ut hallonen mot andra bär, men det borde väl gå bara fint? Lycka till!
Baktokig

2012-07-20 @ 20:39:30
Postat av: Littledessert - Recept & Webbshop

Muuuums!

2012-07-21 @ 10:40:11
URL: http://littledessert.se
Postat av: Hanna

När jag gjorde moussen skar den sig, vet du vad det kan ha berott på? Bytte ut hallonen mot jordgubbar, men det känns konstigt om det skulle skära sig bara för att man har jordgubbar?

Svar: Vad tråkigt att det blev så! Jag tror spontant inte att det borde spela någon större roll om vilket bär man använder, men kan du ha vispat grädden lite för hårt? Det är den missen jag gjort när moussen skurit sig för mig!
Baktokig

2012-08-06 @ 13:11:51
Postat av: M-K

Uppdatera!!!!! :)

Svar: Hehe jag tappade bort kameran = har inte kunnat fota något, men nu är den återfunnen och snart borde ett inlägg dyka upp!
Baktokig

2012-08-26 @ 10:16:51
Postat av: PSbyDila.com

Looks delicious!

2012-08-30 @ 22:02:51
URL: http://www.psbydila.com
Postat av: Joanna / byblondie.se

Vad gott det låter! :)

2012-09-08 @ 15:56:05
URL: http://byblondie.se
Postat av: Sara - Fotomamman

Jag måste hittat himmelriket ;) Jag älskar kladdkaka i alla dess former och vad är det för sida jag hittar? Jo en med massa kladdiga kakor på ;) Åhhh!

2012-09-13 @ 09:20:49
URL: http://mammasfoto.blogg.se
Postat av: Marias cupcakes

Hej!

Vi håller på och drar ihop en bloggträff för oss med bakbloggar, gå gärna in på länken om du är intresserad:

http://www.facebook.com/maria.lindgren.7#!/events/468297773204234/?notif_t=plan_admin_added

2012-09-18 @ 11:05:01
URL: http://mariascupcakes.blogg.se
Postat av: Chefgonin

Hej Jag tycker dina artiklar är mycket intressant, besökte jag din hemsida och jag har noterat några recept. Från Spanien Jag inbjuder dig att besöka min matlagning blogg som ligger i Valencia varje vecka ska jag uppdatera, är mycket positiv om andra matkulturer.

Valenciagastronomic.blogspot.com.es

Du vet vad som är TARONCELLO? (hemlagad), ensam i min blogg hittar du svaret - ...

Jag kommer att följa besöka en hälsning Chefgonin

2012-12-24 @ 02:45:49
URL: http://valenciagastronomic.blogspot.com.es
Postat av: Sara Ekman

Den där lät farligt god!!

2013-01-11 @ 15:29:59
URL: http://aamaziing.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: