Havrebollar

Det här havrebollarna smakar ungefär som chokladbollar, men är mildare då de innehåller mindre kaffe (som ersätts med mjölk) och oboy istället för kakao. Kul med variation till den klassiska varianten tycker jag! 
 
Till ca 20 havrebollar:
150 gram smör
1½ dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
5 msk oboypulver
6 dl havregryn 
½ dl mjölk
½ dl kallt starkt kaffe
 
Garnering:
Kokosflingor
 
1. Mixa havregrynen till ett fint mjöl i mixer. Vispa sedan smör, socker och sirap fluffigt med elvisp. Vispa ned vaniljsocker, oboyoulver och havremjöl. Rör sedan ned mjölk och kaffe.
2. Smeten blir ganska lös, men låt den bara stå i kyl/frys tills den blivit fast, då går det fint att rulla bollar av den. Rulla därefter bollarna i kokos och förvara i kylen. 

Postat av: Ullis

Supergoda =)

Svar: Ja men visst är dom?:)
Baktokig

2013-07-21 @ 18:32:41
Postat av: Jojo

Vad gott!

2013-07-22 @ 14:11:49
URL: http://www.jojosmind.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: