Banankaka med chokladmousseglasyr

Halloj! Det bästa en kan göra om bananerna blivit på tok för bruna för att äta är att baka en banankaka. Det här receptet är det bästa av alla jag provat, den där lilla skvätten kaffe gör verkligen underverk. Det blir liksom ingen distinkt kaffesmak, däremot lyfter det smaken av bananer på ett fantastiskt vis. Dessutom håller den här kakan i flera dagar, och tack vare bananerna blir den supersaftig. Jag rörde ihop en frosting som smakade chokladmousse vilken jag toppade den kalla kakan med, dock går det fint att skippa glasyren, eller göra en citron cream cheese-frosting {recept} alternativt kärleksmumsglasyr {recept}. 
 
Till en kaka:
150 gram smör, mjukt
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker 
2 st ägg 
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
4 st mogna bananer, mosade
0,5 dl starkt, kallt kaffe
 
Till glasyren:
100 gram smör
4 dl florsocker
2 msk kakao
150 gram philadelphiaost
1 dl grädde, vispad
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt med elvisp, vispa sedan ner ett ägg i taget. 
2. Blanda de torra ingredienserna, mosa bananerna (i mixer eller med en gaffel) och rör ned allt (+ kaffet) i smörvispet. Blanda ordentligt så det inte är några mjölklumpar kvar.
3. Smör och bröa en rund springform, häll ner smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 30-40 minuter. Prova med en sticka, den ska vara torr.
4. Medan kakan svalnar, vispa ihop smör med kakao och florsocker. Vänd försiktigt ner philadelphiaosten och den vispade grädden. Rör ihop till en slät glasyr och låt stelna i kylen. Om frostingen blir för rinnig kan mer florsocker tillsättas. 
5. När kakan är kall glaseras den med frostingen, och annan garnering om en så behagar. 

Postat av: Patricia

Mums!! Den här måste jag verkligen prova! Tack! :D

2015-10-05 @ 16:32:10
URL: http://patriciajeppsson.wordpress.com
Postat av: JUNITJEJ

Mums!

2015-10-05 @ 20:48:09
URL: http://www.junitjejen.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: