Chocolate chip cookies

Igår bakade jag cookies! Tycker att det är en så himla bra kaka att svänga ihop när en är sugen på nått gott eftersom det blir rätt många kakor per sats = kan frysa in hälften och spara till senare. Till dessa cookies användes rätt mycket farinsocker för att ge dem en kolaaktig ton, och istället för det rumsrempurerade smöret användes smält sådant. Då blir kakorna segare och mindre frasiga! Dock funkar det lika bra att använda icke-smält smör om en så vill, och använda sig av olika sorters socker. Kan tänka mig att ljust muscovadosocker skulle passa utmärkt! Inspo till receptet hittades här (länk).
Till ungefär 35 kakor behövs:
200 gram smält smör
2½ dl farinsocker
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
6½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
150-200 gram hackad choklad, välj själv om du vill använda mörk/ljus/vit. Jag använde ljus choklad pga enda som fanns hemma men hade helst velat ha mörk choklad, tror det hade passat än bättre till de redan söta kakorna. 
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt svalna lite. Vispa ihop socker, vaniljsocker och smöret i en stor bunke med en ballongvisp. Vispa ner ett ägg i taget. 
2. Blanda vetemjöl, salt och bikarbonat i en separat bunke, rör sedan ner i den andra smeten med en slickepott. Hacka chokladen rätt fint. 
3. Vänd ner chokladen i degen. Klä plåtar med bakplåtspapper och forma sedan bollar som fördelas på plåtarna. Platta ut dem lätt med handflatan, grädda sedan i mitten av ugnen i ungefär 10-12 minuter.
4. Låt vila en stund innan de flyttas till ett galler för att svalna. Sedan är kakorna klara att provsmaka! Förvara i lufttät burk i skafferiet alt frys in. 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: