Mitt bästa chokladbollsrecept
Det finns inget bakverk jag bakat lika många gånger som chokladbollar, just för att de är supergott, inte behöver bakas i ugn samt (knappt) tar någon tid att svalna. Jag har provat mig fram till det bästa receptet, och det hemliga knepet är att vispa/mixa smeten. Då blir havregrynen betydligt mindre gryniga och chokladbollarna smakar mer som en man köper på café än en hemmagjord variant.

Till ungefär 15 st små bollar behövs:
100 gram mjukt smör
0.75 dl strösocker
0.25 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
5 dl havregryn
3 msk starkt, kallt kaffe
2½ msk kakao (dock kan en ta mer ifall man vill ha en starkare chokladsmak!)

1. Vispa smör, socker och sirap krämigt med elvisp/köksassistent. Tillsätt övriga ingredienser under fortsatt vispning. Låt sedan smeten vila i kylen/frysen tills dess att den är kall nog för att forma till bollar.
2. Rulla smeten till bollar i valfri storlek, rulla sedan i kokos/pärlsocker/strössel/kakao/nötter -ja vad än du känner för/har hemma! Förvara i kylskåp.

Postat av: Hemma Hos Felicia
de ser underbart goda ut!!!
Postat av: Emiza
mums