Frozen cheesecake
Det blev massor av smet och min plan att baka den i en hålform (såhär) fungerade inte alls. Det var för mycket smet, så istället använde jag en stor pajform. I den rymdes cheesecaken precis! :)
I botten och på toppen av kakan strösslades krossade digestivekex -utan kexen blir det ingen "riktig" cheesecake, eller hur? ;)
Vi skar bitar av den frysta cheesecaken, men om man vill kan man hälla smeten i en avlång bakform (en sån som man gör sockerkaka i) och sedan skopa upp den frysta cheesecaken i skålar -som glass :)
Till en stor cheesecake -12 bitar:
4 st ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Rivet skal av en tvättad citron
200 gram cream cheese
2.5 dl vaniljvisp
2.5 dl vispgrädde
200 gram fint krossade digestivekex
Bär till garnering
1. Separera äggulorna från vitor och lägg i varsin skål. Vispa äggulor pösigt tillsammans med strösocker, vaniljsocker och citronskal. Blanda ner cream cheese.
2. Vispa grädden luftig och vänd ner i smeten. Vispa sedan vaniljvispen tills den blir tjock -detta tar några minuter. Vänd sedan ner även den i smeten.
3. Vispa äggvitorna till ett vitt hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
4. Krossa digestivekexen i en mixer eller lägg kexen i dubbla platspåsar och krossa dem med en kavel.
5. Ta fram en form där smeten ryms, bör vara en ganska stor form. Strö hälften av kexsmulorna i botten på formen. Häll över smeten och toppa sedan med de resterande kexsmulorna.
6. Ställ in i frysen i 3-4 timmar och låt stå framme i 5-10 minuter innan servering så den mjuknar en aning. Äts inte all cheesecake upp samma dag så ställ tillbaka den i frysen innan kakan hinner smälta (för då blir den isig och otrevlig nästa gång du tar fram den ut frysen!) Om cheesecaken fryses innan den hinner smälta kommer den vara lika god dag 2! :)
Hej!
Har inte många besökare på min blogg men du kan hjälpa mig att få det genom att gå in på min blogg och skriva en kommentar att jag har varit inne på på din blogg!
Alla som gör det får länkningar tipsa gärna dina vänner och andra bloggar att göra det här!
Det skulle vara snällt så gå in på min blogg www.bananamilkshake.blogg.se och skriv en kommentar i kommentaren så ska det stå jag har varit inne på din blogg!
Kramar Agnes från Bananamilkshake!
En frusen cheezecake slår verkligen dem i ugn med hästlängder! :D
Åh, vad mumsigt det ser ut.
herre vad gott det såg ut!! :D fräscht :)
Tack själv! =)
Längesen jag var inne på din blogg nu, första gången jag ser bild på dig. Gud vad söt du är människa, haha :) Cheesecake är så jädrans gottigt! Aldrig ätit frusen dock!
Det ser ju supergott ut!
Kan man ha den i frysen mer än 4 timmar, eller blir den konstig då? :)
Kram!