A piece of cake
Här finns receptet på en av de godaste morotskakorna:
...och underbara muffinsar med "crumble" på toppen!


I boken finns också recept på 8 olika sockerkakor. Här finns recept på en grundsmet och av den kan du göra både julkakor (mjuk pepparkaka & saffranskaka) och bärsockerkakor!
I boken finns recept till en American Weddingcake. Den ska stå på dessertbordet på mitt bröllop!
Ett (av många) favoritrecept ur denna bok är Citronpaj med hallonmaräng. Pajen har jag bakat till mammas födelsedag två år i rad, och det lär nog bli tredje gången gillt nu i augusti!
Bilden lånad från recept.nu
Citronpaj med hallonmaräng, 1 paj/12 bitar:
Mördeg:
150 gram smör
4 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
1 ägg
0.5 msk kallt vatten
Ägg till pensling
Lemon Curd:
9 st citroner
4.5 dl strösocker
150 g smör
7 msk majsstärkelse
6 st ekologiska ägg
6 st ekologiska äggulor
Hallonmaräng:
3 st ekologiska äggvitor
0.5 st citron, saften
3.25 dl strösocker
200 g färska hallon (ej frysta!)
Färska hallon till garnering
Lemon Curd: Koka upp citronsaft från 6 av citronerna och rivet skal från 9 med strösocker och smör. Sila vätskan och släng skalet (skräpet). Blanda ut majsstärkelsen med saften från de sista citronerna och rör ner detta i den varma vätskan. Vispa samman ägg och gulor. Rör ner äggen i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud (curden ska ej koka!) under vispning tills krämen tjocknar. Häll över krämen i en ren skål och låt svalna.
Montering: Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut mördegen, fyll en pajform och frys till dess att pajen är frusen. Pensla sedan botten på det frysta pajskalet med uppvispat ägg och täck kanterna med folie. Förbaka i cirka 10 minuter. Fyll sedan pajskalet med lemon curd.
Hallonmaräng: Vispa äggvita, citronsaft och 1 dl strösocker till maräng i en rostfri bunke. (När smeten blir glansig, toppig och fast är den klar) Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker och vispa vidare ett slag. Rör sönder hallonen med resterande strösocker (1½ dl) och vänd ned i marängen i omgångar. Vispa till ett fast skum. Spritsa eller bred marängen över pajen och grädda marängen gyllene i mitten av ugnen, cirka 5 minuter (på 250 graders ungsvärme, grilläge) alternativ bränn marängen med en gasbrännare.
Tips: Om du vill jobba lite mindre med pajen kan du strosa in på en mataffär och köpa färdiggjord lemon curd där, 2-3 burkar, och fylla pajskalet med. Vill du lyxa till det har många te-butiker fina (och dyra) lemon curder som i princip innehåller samma ingredienser som en hemmagjord curd.
Jag har också Leilas bok och den är jättebra.
Nå fikk jeg lyst på kaker..
Fin blogg. ; D
Världens bästa bakbok, helt klart :)
Åh vilken mumsig! många citroner och ägg som krävdes bara. särskillt många ägg :P
Jättehärlig blogg :) Räkna med en till bevakare :)
Sv: Haha förstår att han måste ha frågat det :P
Ja det vore vekligen kul att testa den :)
Ja denna är verkligen bibeln av alla bakböcker, ett måste för varje bakglad människa.
Nadja