Knäckig äppelpaj
Gör så här:
1. Smält 100 gram smör i en kastrull. Ta bort från värmen
2. Tillsätt 1 dl strösocker, ½ dl ljus sirap, ½ dl vispgrädde samt ½ dl mjölk. Rör runt.
3. Tillsätt sedan 2 dl havregryn och 2 dl vetemjöl samt ½ tsk bakpulver.
4. Skala och klyfta 4 st äpplen. Pudra över ca 1 msk kanel samt 1 msk strösocker. Blanda.
5. Lägg äppelbitarna i en smord pajform. Häll smeten över och bred ut med en sked.
6. Grädda mitt i ugnen i 175 graders ungesvärme, ca 25 minuter.
Receptet ger ca 8-10 bitar paj.
Lycka till!♥
Åh, den äppelkakan låter så god! Ska prova den. tack för en underbar blogg :)
Fan vad gott!
kul blogg....:)
Hej vill tipsa om min nya tävling där du kan vinna valfritt schampoo och balsam
http://www.lovemercury.se//2010/june/tavling.html
Jag skulle bara höra om du har tagit bilden som du har i din header själv och i sådana fall har kvar receptet?
Jag har just nu en tävlingsmånad på BakeCake med massor av fina priser i potten, så klicka jätte gärna in och läs mer, första tävlingen startar på söndag! Ha det bra! Kram Daniella - BakeCake
Hej, jag lånade din bild om det är OK?
Annars så säg till så tar jag bort den :)
Skulle bara skriva upp receptet på min blogg och tyckte din bild var såååå fin!
www.ettlivpalandet.webblogg.se :)