Hallon & citroncupcakes

Här kommer ännu ett cupcakes-recept! Detta är min mammas favoriter som jag gjort till hennes födelsedag flera år i rad, och det säger kanske något om hur goda dom är? Jag använde lite mindre formar och fick ut 18 st muffins, men om man vill går det utmärkt att göra lite större, kom bara ihåg att dom måste gräddas aningens längre då.

 

Till 18 lite mindre cupcakes/12 normalstora:

2½ dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

3 st ägg

100 gram smör

1 dl mjölk

1 st citron, skalet och saften
dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

ca 3 dl hallon [frysta eller färska spelar ingen roll]

 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, ta bort från värmen och tillsätt sedan mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

2. Rör ned det smälta smöret i äggvispet samt det rivna citronskalet och saften. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke. Vänd sedan ner mjölblandningen i smeten.
3. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till ca 2/3 med smet, tryck ner några hallon i varje muffin. Grädda sedan mitt i ugnen i ca 15 minuter [175 grader]. Prova med en sticka, muffinsarna ska vara helt torra.

 

Frosting:

60 gram mjukt smör

200 gram philadelphiaost [eller annan naturell cream cheese]

ca 5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 msk citronsaft

någon droppe karamellfärg

Strössel till garnering

 

1. Vispa smör och philadelphiaost krämigt med evisp. Tillsätt övriga ingredienser under fortsatt vispning. Är glasyren för lös tillsätt mer florsocker, då tjocknar den.

2. Låt ev. frostingen stelna i kyl om du tycker det behövs [den tjocknar då ytterligare] och spritsa/bred sedan över dina muffins. Garnera med strössel eller något annat fint!


Postat av: Matskafferiet

Herregud så goda dom ser ut att vara!

2011-08-16 @ 13:51:07
URL: http://www.matskafferiet.se
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Mumsigt med citron och hallon i kombination, jag kan absolut förstå att din mamma vill ha dem bakade gång på gång ;) Gulligt strössel <3

2011-08-16 @ 17:40:42
URL: http://daedalsmat.sajto.se
Postat av: Elin

Oj så goda dom ser ut! Kommer helt klart att kika in här igen för recept - älskar att baka cupcakes! =)

Hälsn Elin

2011-08-17 @ 16:13:50
URL: http://mrspeachescandy.blogspot.com
Postat av: ellen johansson

gud vad gott det ser ut! detta måste jag baka själv snart! tack!

2011-08-17 @ 16:44:11
URL: http://liketheway.blogg.se/
Postat av: Yesmin

Hej! KANON fin blogg du har! Jag ska framöver på min blogg har dagens bloggare och undrar om jag kan få hänvisa till din sida? Om det också är OK att jag få låna bilder där jag givetvis hänvisar till din blogg?

Får önska dig en kanon bra dag!!

Yesmin

2011-08-18 @ 08:51:34
URL: http://vardaxlyx.devote.se
Postat av: Erika - Bakglädje

Låter jättesmarrigt!

2011-08-18 @ 11:20:40
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Catrine

Hej!

Ser ut att vara så himla goda cupcakes, så nu står jag här och är i full sjå med att baka dom. En tabbe dock, det står att man ska ha i mjölken när man har smält smöret, men det framgår inte någonstans i receptet att det ska vara med mjölk eller hur mycket?

2011-08-18 @ 14:32:31
Postat av: Delikata Recept

Vad fina cupcakes! En rosa dröm :)

2011-08-19 @ 10:11:44
URL: http://delikatarecept.blogspot.com
Postat av: Linnéa

Catrine: Hej! Nu har jag rättat till det i receptet, det ska vara 1 dl mjölk som blandas ner i det smälta smöret. Haha, även fast jag korrekturläser receptet flera gånger innan jag publicerar det är det inte alltid lätt att se om det är något som fattas;) Men om du uteslöt mjölken eller tog bara en liten skvätt så spelar det inte alls någon roll, mjölken gör inte så stor skillnad på muffinsarnas smak och utseende!:)



Kram!

2011-08-20 @ 08:18:03
URL: http://baktokig.blogg.se/
Postat av: ♥ ♥ ♥ BAMBI - har bakat en hallonkladdkaka! ♥ ♥ ♥

Vilka sockersöta cupcakes! :D

2011-08-20 @ 18:39:44
URL: http://bambi.blogg.se/
Postat av: Vanilla

Hej!

Jag har nyss börjat följa din blogg, men idag när jag skrev ett inlägg om mina nya favoritbloggar kunde jag inte låta bli att ta med din blogg! :-) Jag har även länkat till dig under "Bloggar jag följer".



Ha en bra dag!

Kram

2011-08-21 @ 14:01:55
URL: http://byvanilla.blogspot.com
Postat av: Sanna

Det här ska jag baka idag! Ser otroligt gott ut.

2011-10-03 @ 12:02:26
Postat av: Sandy

Härliga cupcakes!!

Riktigt fin bilder och blogg.

2012-02-07 @ 14:31:45
URL: http://veganpandan.wordpress.com
Postat av: SL

Hej! Var brukar du köpa dina muffinsformar? De verkar inte tappa färg efter att du haft dem i ugnen.

2012-04-10 @ 22:32:33
Postat av: Linnéa

SL: De där muffinsformarna kommer från Panduro, och de var verkligen jättebra. Tappade varken form eller färg under gräddning!



/Linnéa

2012-04-20 @ 18:37:08
URL: http://baktokig.blogg.se/
Postat av: Hanna

Hej jag kanske är lite dum jag vet inte.. Men jag hittar inte var hallonen ska med i bilden. Antar att man ska vända ner det i smeten också? :) Funderar nämligen på att baka cupckakes och tyckte de här lät som ett smarrigt recept! :)

Svar: Haha nejdå, kan ha varit jag som skrev lite otydligt i receptet! Men jag brukar antingen vända ner hallonen i smeten det sista jag gör (så inte smeten färgas rosa) innan jag fyller muffinsformarna, eller så fyller jag muffinsformarna med smet och sen trycker jag ned några hallon i varje muffin. Båda sätten funkar fint! Kram!
Baktokig

2012-10-22 @ 21:24:53
URL: http://hannypandy.blogg.se/
Postat av: Hanna

Okej då vet jag, tack för tipset! :) Kram!

2012-10-24 @ 09:16:56
URL: http://hannypandy.blogg.se/
Postat av: Ida B

Om man blandar i hallonen tidigare i smeten för att få den rosa, blir det lika gott? Eller tror du det mest kommer se ut som slaktade hallon i en cupcake?

Svar: Ja alltså risken är att muffinsarna blir gråa när bären tinat lite och släpper ifrån sig färg vilket inte ser så skoj ut (dock syns det inte med frosting på hehe) men, smaken blir ju lika bra! Vill man ha rosa smet skulle jag nog prova med röd karamellfärg? Tror det kan funka, så gör man ju till ex en red velvet cake! Kram!
Baktokig

2013-10-04 @ 13:59:33

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: