Hallon & citroncupcakes
Till 18 lite mindre cupcakes/12 normalstora:
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
100 gram smör
1 dl mjölk
1 st citron, skalet och saften
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
ca 3 dl hallon [frysta eller färska spelar ingen roll]
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, ta bort från värmen och tillsätt sedan mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
2. Rör ned det smälta smöret i äggvispet samt det rivna citronskalet och saften. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke. Vänd sedan ner mjölblandningen i smeten.
3. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till ca 2/3 med smet, tryck ner några hallon i varje muffin. Grädda sedan mitt i ugnen i ca 15 minuter [175 grader]. Prova med en sticka, muffinsarna ska vara helt torra.
Frosting:
60 gram mjukt smör
200 gram philadelphiaost [eller annan naturell cream cheese]
ca 5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
någon droppe karamellfärg
Strössel till garnering
1. Vispa smör och philadelphiaost krämigt med evisp. Tillsätt övriga ingredienser under fortsatt vispning. Är glasyren för lös tillsätt mer florsocker, då tjocknar den.
2. Låt ev. frostingen stelna i kyl om du tycker det behövs [den tjocknar då ytterligare] och spritsa/bred sedan över dina muffins. Garnera med strössel eller något annat fint!
Herregud så goda dom ser ut att vara!
Mumsigt med citron och hallon i kombination, jag kan absolut förstå att din mamma vill ha dem bakade gång på gång ;) Gulligt strössel <3
Oj så goda dom ser ut! Kommer helt klart att kika in här igen för recept - älskar att baka cupcakes! =)
Hälsn Elin
gud vad gott det ser ut! detta måste jag baka själv snart! tack!
Hej! KANON fin blogg du har! Jag ska framöver på min blogg har dagens bloggare och undrar om jag kan få hänvisa till din sida? Om det också är OK att jag få låna bilder där jag givetvis hänvisar till din blogg?
Får önska dig en kanon bra dag!!
Yesmin
Låter jättesmarrigt!
Hej!
Ser ut att vara så himla goda cupcakes, så nu står jag här och är i full sjå med att baka dom. En tabbe dock, det står att man ska ha i mjölken när man har smält smöret, men det framgår inte någonstans i receptet att det ska vara med mjölk eller hur mycket?
Vad fina cupcakes! En rosa dröm :)
Catrine: Hej! Nu har jag rättat till det i receptet, det ska vara 1 dl mjölk som blandas ner i det smälta smöret. Haha, även fast jag korrekturläser receptet flera gånger innan jag publicerar det är det inte alltid lätt att se om det är något som fattas;) Men om du uteslöt mjölken eller tog bara en liten skvätt så spelar det inte alls någon roll, mjölken gör inte så stor skillnad på muffinsarnas smak och utseende!:)
Kram!
Vilka sockersöta cupcakes! :D
Hej!
Jag har nyss börjat följa din blogg, men idag när jag skrev ett inlägg om mina nya favoritbloggar kunde jag inte låta bli att ta med din blogg! :-) Jag har även länkat till dig under "Bloggar jag följer".
Ha en bra dag!
Kram
Det här ska jag baka idag! Ser otroligt gott ut.
Härliga cupcakes!!
Riktigt fin bilder och blogg.
Hej! Var brukar du köpa dina muffinsformar? De verkar inte tappa färg efter att du haft dem i ugnen.
SL: De där muffinsformarna kommer från Panduro, och de var verkligen jättebra. Tappade varken form eller färg under gräddning!
/Linnéa
Hej jag kanske är lite dum jag vet inte.. Men jag hittar inte var hallonen ska med i bilden. Antar att man ska vända ner det i smeten också? :) Funderar nämligen på att baka cupckakes och tyckte de här lät som ett smarrigt recept! :)
Okej då vet jag, tack för tipset! :) Kram!
Om man blandar i hallonen tidigare i smeten för att få den rosa, blir det lika gott? Eller tror du det mest kommer se ut som slaktade hallon i en cupcake?