Schwarzwälder Kirschtorte
100 gram mjukt smör
100 gram strösocker
4 st ägg
50 gram vetemjöl
50 gram mald mandel
50 gram maizenamjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad
Fyllning:
6-7 msk kirschwasser/körsbärsvin
200 gram körsbärsmarmelad
5 dl vispgrädde
Garnering:
Riven choklad
Färska körsbär
1. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Skålla mandeln och mal den sedan fint i mixer/mandelkvarn.
2. Blanda i en annan bunke mjöl, den malda mandeln, maizenamjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta sedan ner detta i äggvispet. Smält chokladen över vattenbad eller i micro och rör ned i smeten.
3. Smörj och bröa en ugnsform, ca 22cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25min på 175 graders ugnsvärme. Prova med en sticka, den ska vara torr.
4. Låt kakan svalna helt. Dela den sedan i tre delar. Fukta den första bottnen med kirschwasser och bred sedan ut körsbärsmarmeladen över hela bottnen. Lägg på den andra delen, fukta även den med kirschwasser.
5. Vispa all grädde fluffig tillsammans med några matskedar socker och bred ut en del av grädden på den andra bottnen. Lägg på den sista bottnen och fukta med kirschwasser. Spackla sedan hela tårtan med grädden som är kvar och dekorera med riven choklad och färska körsbär.
Äntligen är du igång igen! som jag har längtat.
Låter som att du har haft det jättetrevligt, det är absolut viktigast! Vi som troget följer dig väntar gärna på dina inlägg =) Tårtan ser fantastisk ut, gud så gott!
Har saknat dina inlägg!
Mumsigt!
Hej hej!!
Härliga tårtor du har här på bloggen.. Har födelsedag i familjen på tisdag, återkommer nog då och hämtar inspirration..
Ha det gott, Camilla.
Härlig blogg!
Man blir verkligen sugen på att baka.. ;)
Mums! Funkar det att också med andra bär (jordgubbar, smultron, blåbär) på toppen eller blir det konstigt med marmeladen i? Jag blir jätte glad om du svarar. Vill baka den till en släkt grej i helgen och det vore PINSAMT om det blev fel XD
Katarina; Jag tror det funkar bara bra med andra bär på toppen, det blir lite annan smak men vad gör väl det? Alla bär är ju goda :) Lycka till med tårtan, kram!
Ser jätte gott ut!
Ute i god tid!!! Under december månad (ja alla adventshelger) kommer vi att i HELA LEV VACKERT HUSET hålla JULMARKNAD, vi söker därför just nu hantverkare som har hantverk som passar stilen och känslan i vår butik i övrigt. Mat, bak, bröd, godis, saft, sylt och dylikt är underbart hantverk!Du som hantverkare kan boka in dig på en eller flera adventshelger, mail en bild på något av ditt hantverk och skriv till oss på [email protected] om du är intresserad, VI LOVAR ATT DET KOMMER BLI SÅÅÅ MYSIGT OCH SÅ TOPPEN!!!! Och du vet väl att det finns ett vandrarhem bara ett par hundra meter ovanför oss och en stor camping hundra meter nedanför med jätte bra boende i fall du reser långt! Vi tar 250 kr per dag oavsett hur många dagar man vill vara med. Halva priset för den som vill stå ute. KRAM www.levvackert.se el www.levvackert.blogspot.com
Min morbror har tjatat om en schwartzwald sedan jag började min bagare-konditor utbildning (1½ år sen), och nu, när han fyller, tänkte jag göra denna åt honom!
Hoppas han blir nöjd då..... :)