Devils chocolate cake

Åh, sicken god tårta, en riktigt amerikansk variant med saftiga bottnar och väldigt krämig frosting. Jag använde marabous mörka choklad till glasyren, men om man vill ha en mörkare smak kan man använda 70%-ig choklad. Tårtan förvaras i kyl, och då stelnar glasyren, men om man vill kan den få mjuka lite i rumstemperatur innan servering.

 

Till en tårta:
125 gram smör
2½ dl strösocker
4 ägg
2½ dl vetemjöl [150gram]
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl stark kallt kaffe

Frosting:
200 gram mörk choklad
250 gram mjukt smör
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

1. Smör och bröa en rund form med löstagbar kant [~22 cm i diameter] Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med en elvisp.
2. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke [vetemjöl, vaniljsocker, bakpluver & kakao] Vänd sedan försiktigt ner i äggvispet tillsammans med kaffe och smält smör.
3. Häll smeten i formen & grädda längst ner i ungen, 175grader, i ca 40min. Prova med en sticka, den ska vara torr! Låt svalna i formen.
4.
Hacka chokladen fint och smält sedan försiktigt i micro/vattenbad. Låt svalna en aning så inte smöret smälter när chokladen tillsätts. Vispa smöret krämigt med elvisp. Vispa ner florsockert och sedan chokladen och vaniljsockret. Fortsätt vispa tills glasyren fluffig och låt sedan stelna i kyl.
5. Dela tårtan i två bottnar. Bred på ungefär 1/3 av frostingen på den ena bottnen. Lägg sedan på den andra bottnen som ett lock och spacka tårtans topp och sidor med glasyren.

Postat av: Vera

Gud så gott! :D

2011-07-01 @ 14:24:12
Postat av: Jossan

Hejsan! Jag älskar din blogg, läser den varje dag! Men till min fråga, kan inte du lägga upp en bild på hela tårtan? Om du inte ätit upp den förstås.. det hade jag gjort! Och hur lång tid tog den att göra? Kram

2011-07-01 @ 18:43:48
Postat av: Linnéa

Jossan; Åh tack så mycket! Jo visst har jag en helbild på tårtan, men den är oredigerad och inte så fin, men om du vill se så finns den här:

http://baktokig.blogg.se/images/2011/010_155416104.jpg



Tårtan är rätt enkel att göra, det som tar längst tid är att bottnarna ska kallna innan man brer på glasyren ;) Men om man bortser från det så kanske knappt 1 timmes arbetstid. Kram!

2011-07-01 @ 21:04:01
URL: http://baktokig.blogg.se/
Postat av: S

Få gratis spotify premium med http://www.premiuminvites.com/?r=248768

2011-07-02 @ 20:31:23
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Den tårtan är bara så tokgod :-)

2011-07-02 @ 21:11:41
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Camilla

Mums! Blir sugen på att baka!

2011-07-03 @ 18:12:59
URL: http://millansmemoarer.blogg.se/
Postat av: Erika - Bakglädje

Choklad är aldrig fel. :-)

2011-07-04 @ 16:10:59
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Melita Sara

Är det leilas recept? :) ser mumsig ut :)

2011-07-08 @ 09:24:20
URL: http://melitasmat.bloggplatsen.se
Postat av: Jennie

Jag måste bara säga att jag älskar din blogg!! det är sådan bakarglädje :D Önskar dig en fin helg! Kram Jennie

2011-07-08 @ 17:26:04
URL: http://doublejcherrycoke.blogspot.com/
Postat av: emelie

Den såg farligt god ut =)

2011-07-09 @ 12:08:53
URL: http://lillaemmpa.blogg.se/
Postat av: Minna

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte varje dag man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :D.

2011-07-13 @ 17:21:26
URL: http://djurförsäkring.net
Postat av: EmbLeM

Sv: Tack så jättemycket jag hittade en kanonbra bokeh brush nu :)

2011-07-18 @ 11:44:45
URL: http://emblems.blogg.se/
Postat av: Elisa

Åh, det där lät inte dumt! Amerikanska tårtor är lite av min last här i livet. Det receptet måste jag prova vid tillfälle. :)

2011-07-29 @ 23:03:40
URL: http://airaudo.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: