Blåbärssmulpaj
Finns det något somrigare än bärpaj med vaniljvisp? Smulpaj är både lätt att göra och så blir det väldigt gott! Receptet har jag snott från mamma, och hemligheten är att hyvla smöret över smulorna -då blir ytan seg och knäckig. Till tycker jag det är godast med hemmagjord vaniljvisp, men mjuk vaniljglass eller en klick grädde är inte fy skam det heller!
Till 1 paj:
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
ca 100 gram smör, kallt
1 pkt frysta blåbär ~225gram
1. Blanda strösocker, vetemjöl och havregryn. Smörj en ungsfast pajform och häll sedan ner blåbären. Strö över havregrynsblandningen.
2. Hyvla över kallt smör med en osthyvel så det täcker pajen. Grädda mitt i ugnen, 175grader, i ca 30min. Pajen ska vara gyllenbrun när den tas ut.
Hemmagjord vaniljvisp:
2 st ekologiska äggulor
2 tsk vaniljsocker
½ dl strösocker
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker ljust och krämigt. Vispa grädden luftig i en separat bunke. Vänd sedan ner i äggsmeten. Förvara kallt.
Postat av: Joanna
Mums så gott!
Postat av: Double J Cherrycoke
Åhhh GOTT!! den ser verkligen delikat ut :D
Postat av: Erika - Bakglädje
Vad gott det ser ut.
Postat av: Carl-Alfred
Smarrigt! :)
Postat av: M
Tack för tipset! Bra mycket bättre än 21 gram kh per 100 gram i alla fall! Vet att ICA's ecokokosflingor innehåller typ 1,5 gram kolhydrater per 100 gram. Sjukt att det kan vara sådan skillnad!
Postat av: Malin
Vilja underbara bilder du tar på dina bakverk, riktigt fina.