Morotskaka
Till 1 kaka:
3½ dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 msk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1½ dl rapsolja
ev. 2 dl grovt hackade valnötter
Glasyr:
150 gram philadelphiaost
50 gram mjuk smör
3-4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1. Smörj och bröa en rund bakform [med kokosflingor.] Skala morötterna och dela i mindre slantar. Koka mjuka och mixa sedan till puré i matberedare. Låt svalna.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda alla torra ingredienser separat[vetemjöl, salt, bikarbonat, kanel & vaniljsocker.] Blanda försiktigt ner i äggvispet tillsammans med oljan. Vänd ner morotspurén och blanda till en slät smet.
3. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 40min på 175graders ugnsvärme. Prova med en sticka. Jag brukar låta min kaka få vara lite kladdig i mitten, och tar därför ut den innan stickan är helt torr. Vill man inte ha den kladdig är det bara att låta den gräddas några minuter till. Då ska stickan bli helt torr.
4. Vispa philadelphiaost och smör krämigt, tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker. Låt stelna i kyl under tiden som kakan kallnar. Glasera morotskakan med frostingen då den är helt sval. Förvara i kylen.
MUMS! Var köper du din morotspuré? :) Kram :)
Karin: Jag gör min egen puré, på det sätt som jag skriver i receptet. Vill du ha färdig puré kan du kolla bland barnmatshyllorna, men lite tur hittar du en burk där :)
kram!
Hej! underbar blogg du har :)
Jag hara lltid underat vad skillanden mellan bikarbonat och bakpulver är? kna man använda bakpulver istället? kram
Morotskaka med morotspuré? Det har jag ALDRIG NÅGONSIN tänkt på! Gud vad spännande!! Vad nyfiken jag blev =D Och jag håller med dig, morotskaka är supermumsigt! Och så är det ju nästan nyttigt - morötter du vet ;)
Åh vad mumsigt det såg ut :D
Åh, jag gjorde morotskakan på ditt recept idag. Shit vad god den blev!
Vad enkelt med morotspuren från barnmatshyllan, skit bra tips! :)
ser god ut!!
Åh, morotskaka är något jag aldrig bakat. Jag funderar starkt på att testa denna..
Gud vilken fin och härlig blogg!
Nu ska jag lägga till dig på bloglovin'. <3
surely taste delicious cake
Morotskaka är alltid lika gott!
/ Kram Ida
Kan man göra denna i muffinsformar istället, så att det blir som cupcakes? Vet du ungefär hur länge dom ska vara inne då?
Thisbe; Jo men visst går det bra! Jag skulle grädda muffinsarna i nedre delen av ugnen, 175grader, i ca 12-15 minuter beroende på hur stora muffins man gör. Det är bara att prova med en potatissticka då och då, för att se när de är klara. Lycka till!
/Linnéa
Jag testade detta recept igår och det var UNDERBART!
Går det att köra detta dubbel sats och i långpanna?
Funkar dom bra att frysa dom med frosting och allt?
Gjorde denna exakt efter receptet här i förrgår, och det blev som väntat en uppskattad kaka. Precis som jag trodde när jag slängde ihop den och började se hur den skulle bli. Tack!