Chocolate cupcakes
Här kommer ett till recept från Hummingbird bakery, och denna gång med en av det bästa smakerna -choklad! Cupcakesen blir verkligen suupergoda, och speciellt frostingen. Rekommenderas till alla er finfina läsare!
Till ca 12 cupcakes:
100 g vetemjöl
20 g kakao
140 g strösocker
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
40 g smör, mjukt
1,25 dl mjölk
1 ägg
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och mjukt smör i en bunke. Vispa samman med en elvisp på låg hastighet tills smeten får en grynig konsistens.
2. Vispa snabbt ihop mjölk och ägget i en kanna/mugg. Häll långsamt ner hälften av mjölkblandningen i den gryniga smeten medan du vispar samman alla ingredienser med elvisp. Vispa på högre hastighet tills alla klumpar försvinner.
3. Sänk hastigheten och vispa långsamt ned resterande mjölkblandning, tills smeten är slät. Skeda ut smeten i muffinformar [placerade i en muffinplåt] och fyll till ca hälften. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25minuter.
4. Låt muffinsarna stelna en aning på plåten innan de lyfts upp för att svalna helt på bakgaller. Glasera med frosting.
Frosting:
300 g florsocker
100 g mjukt smör
40 g kakao
3 msk mjölk
Vispa ihop smör, kakao och florsocker till en slät smet med elvisp på medelhastighet. Sänk till låg hastighet och tillsätt mjölken, en msk i taget. Vispa sedan på hög hastighet tills frostingen är fluffig och lätt, i ca 5 minuter. Ju längre du vispar, desto fluffigare glasyr. Låt stelna en aning innan du glaserar dina cupcakes med frostingen.
Så gott, måste testa någon av deras frosting
Åh, det så kjempegodt ut!
Kanskje jeg skal prøve det senere i dag? c:
Mumsigt!
Åh vad smarrig denna såg ut! :)
Ser sjukt gott ut!
Mumms! (:
dedär måste jag testa!
kan inte du länka till där recepten finns på hemsidan? C: hittar det int, och vill ha orginalrecpetet C:
Hej!
Vill bara säga att jag blir så glad av din blogg! Härliga, inspirerande recept och fina bilder! Keep up the good work!
Nu har jag slängt in muffinsarna i ungnen och väntar på att dem ska bli klara!
åh verkar jättegott! men jag har ingen våg hemma, så kan du inte skriva om receptet till dl osv? kram :)
De var supergoda! Tack! Men... Ett ständigt problem med mitt muffinsbakeri. Muffinsen blir alldeles för luftiga och lätta! Jag vill ha lite tyngd. Har du något tips?
Ante; Hm, svår fråga då jag helst vill ha lätta och fluffiga muffins. Men om du vill ha tyngre muffins skulle jag tro att du inte ska vispa ägg och socker allt för mycket (ju mer luft man vispar ner i smeten, desto fluffigare muffins) Prova dig fram mellan olika recept och hitta ett som just du tycker om!:)
Kram!
mumsigt :)
Vad fin blogg (:
Jätte fina bakvärk, den ser riktigt god ut! :D ♥^^
Tack så mycket!
Lyckades alltid bränna mina muffins men dessa blev helt perfekta!
när ja gör cupcakes blir de aldrig såhär fina :(
snälla snälla, uppdatera oftare! vill ha nya recept och älskar att gå in och kika här =)
ÄLSKAR din blogg, synd att du inte uppdaterar så ofta :(
Den ser jätte god ut!
BEHÖVER HJÄLP! =)
min frostning blir alltid så lös och rinnig?! den är supebra med smöret och philadelfiaosten men när jag rör ner sockret blir den superlös.. Inte alls snyggt på cakesen.
Skulle uppskatta om du hade något bra tips?
superblogg
KRAM
Tackar för din sida, de blev lyckade och godkända här ;)
Smeten kan ha varit typ det godaste jag ätit. (Har inte ätit det färdiga resultatet än). Mina sjönk dock ihop när jag tog ut dom från ungen. Gräddade jag för lite kanske, eller gjorde jag något annat?