Daimrutor

Långpannekakor är aldrig fel, just för att de går snabbt att baka och räcker lite längre än en vanlig rund kaka. De här sega chokladrutorna toppade med daim är en av de godaste långpannekakorna jag vet. Chokladiga och lite kladdiga. Viktigt är att ta ut kakan medan den fortfarande är lite kladdig, och att strö över krossad daim direkt när kakan tas ut ur ugnen. För om kakan inte är varm smälter inte daimen!



Till 1 långpanna, ca 30 bitar:
200 gram smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dl kakao

3 dubbeldaim, fint krossade

1. Smält smöret. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, vänd sedan ner blandningen i det smälta smöret.
2. Rör ned smör/mjölblandningen i äggvispet tills allt är blandat. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, häll ned smeten i formen.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, 175 grader. Medan kakan gräddas hacka daimen fint, eller lägg daimen i dubbla fryspåsar och krossa med en kavel.
4. Strö daimsmulorna över den varma kakan och skär i bitar medan den fortfarande är varm. Låt sedan svalna, förvara rutorna i kylskåp.

Postat av: Anneli- Stök i kök

Sparar detta recept för att baka ngn dag, ser så himla gott ut!:)

2011-10-28 @ 19:57:26
URL: http://www.stökikök.se/
Postat av: Ina

Åh, nu vet jag precis vad jag ska baka imorgon!

2011-10-28 @ 19:57:37
URL: http://luftundervingarna.blogg.se/
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Mmm, daim är ju bästa smaksättningen på kladdkaka, så det här låter toppen! Mums =D

2011-10-28 @ 22:37:08
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Postat av: Sara

Det lär bakas! :) lät underbart gott

2011-10-29 @ 08:56:45
URL: http://saaraaaa.blogg.se/
Postat av: pilla

Läckert! Daim är verkligen något viktigt i gottebakning.

2011-10-29 @ 19:41:20
URL: http://pernillabredolt.blogspot.com
Postat av: Amy's piece of cake

Åh va gott det ser ut och låter! Detta receptet ska jag baka!

2011-10-29 @ 21:18:11
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.com/
Postat av: Anonym

De såg jätte goda ut. Måste nog prova att göra dem någon dag.

2011-10-30 @ 01:21:36
URL: http://foodandcookies.blogspot.com
Postat av: Pernilla

Vilken fin blogg du har och va mycket goda recept. Ska test denna daimkaka någon dag framöver=)

2011-10-30 @ 05:52:15
URL: http://kaksmulor.blogg.se/
Postat av: Matskafferiet

Mums, ser riktigt gott ut!

2011-10-30 @ 11:14:02
URL: http://www.matskafferiet.se
Postat av: MarsipanFreak

Såfort jag vill baka någt nytt o spännande är din blogg den första jag besöker! Första inlägget och jag visste precis vad jag vill göra, denna kaka låter helt underbar :) Tack för recepter!

2011-11-01 @ 09:50:17
URL: http://marsipanfreak.blogspot.com
Postat av: Frida-bebis på jäsning ♥

Åh va gott det lät! Detta måste jag absolut testa någon dag nu snart. Smidigt med recept man kan göra i långpanna ju hihi :D



Kramis

2011-11-01 @ 19:30:38
URL: http://fridajohanssonsblogg.blogg.se/
Postat av: Susanne

Gott med daimsmak : ) Ska spara och testa någon gång i framtiden!

2011-11-02 @ 16:12:44
URL: http://sussussi.blogspot.com/
Postat av: Malin

Låter underbart gott! Måste prövas!

2011-11-04 @ 09:56:22
URL: http://qhuii.blogspot.com/
Postat av: Sandra

Okej, det där såg inte helfel ut. Ska nog baka dem till min daimälskande kompis!

2011-11-08 @ 18:31:34
URL: http://sandrasbakning.blogg.se/
Postat av: Veronica

Gud vad gott =)

2011-11-10 @ 16:22:38
URL: http://veronicasadventure.blogg.se/
Postat av: Lena

Hej!



Det ser super smarrigt ut. Du har alltid så fantastiska recept :-) Jag måste baka de här godbitarna på studs! Jag undrar några saker bara.



Hur många "vanliga" daim är 3 "dubbeldaim"? Min man är helt TOKIG i daim så vi har en massa hemma redan ^^ Vad är fint krossade? Måste det vara fryspåsar (Jag fick slut på det igår) eller går det bra med ex. 2 icakassar?



Tack för en bra bak blogg!



//Lena

2011-11-13 @ 16:10:44
Postat av: Joanna

Det såg riktigt gott ut!

2011-11-13 @ 17:02:08
URL: http://iheartbaking.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Lena: Tack så mycket -blir så glad av dina kommentarer!! :D:D

Det heter dubbeldaim, så antar jag att 3 dubbeldaim är detsamma som 6 st vanliga daim. Men jag kan ha fel ;-) Fin krossade innebär att det bara blir till småsmå smulor:-) Jag tror att vanliga icakassar går bra, men se bara till att använda rena påsar som det inte varit ett par av ungarnas gamla skor i eller nått ;)



KRAM!

2011-11-14 @ 10:50:03
URL: http://baktokig.blogg.se/
Postat av: KalasMums

Mums låter jätte gott :)

2011-11-15 @ 13:16:01
URL: http://kalasmums.blogspot.com/
Postat av: Linda

Oh, satan i gatan, den såg verkligen god ut! På den här bloggen kan man inte hänga för länge om man är lite sötsugen märker jag :)

2011-11-16 @ 19:06:38
URL: http://www.lindaforsberg.se/blog
Postat av: donnasandra

Måste testa att göra en sån här!!

2011-11-18 @ 14:51:53
URL: http://www.donnasandra.se
Postat av: curlingmamman

Oops, det här var en blogg för mig;)

Postat av: M

Ser så sjukt goda ut! Måste nog testa redan idag, trots att det är mitt i veckan :)))

2011-11-23 @ 15:43:21
Postat av: Lovisa

ÅÅÅÅH så supergoda de blev :))))) detta ska jag verkligen rekommendera till mina vänner. /lovisa

Svar: Men vad kul att höra! :) Tack och bock/Linnea
Linnéa

2014-07-13 @ 16:47:18

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: