Daimrutor
200 gram smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dl kakao
3 dubbeldaim, fint krossade
1. Smält smöret. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, vänd sedan ner blandningen i det smälta smöret.
2. Rör ned smör/mjölblandningen i äggvispet tills allt är blandat. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, häll ned smeten i formen.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, 175 grader. Medan kakan gräddas hacka daimen fint, eller lägg daimen i dubbla fryspåsar och krossa med en kavel.
4. Strö daimsmulorna över den varma kakan och skär i bitar medan den fortfarande är varm. Låt sedan svalna, förvara rutorna i kylskåp.
Sparar detta recept för att baka ngn dag, ser så himla gott ut!:)
Åh, nu vet jag precis vad jag ska baka imorgon!
Mmm, daim är ju bästa smaksättningen på kladdkaka, så det här låter toppen! Mums =D
Det lär bakas! :) lät underbart gott
Läckert! Daim är verkligen något viktigt i gottebakning.
Åh va gott det ser ut och låter! Detta receptet ska jag baka!
De såg jätte goda ut. Måste nog prova att göra dem någon dag.
Vilken fin blogg du har och va mycket goda recept. Ska test denna daimkaka någon dag framöver=)
Mums, ser riktigt gott ut!
Såfort jag vill baka någt nytt o spännande är din blogg den första jag besöker! Första inlägget och jag visste precis vad jag vill göra, denna kaka låter helt underbar :) Tack för recepter!
Åh va gott det lät! Detta måste jag absolut testa någon dag nu snart. Smidigt med recept man kan göra i långpanna ju hihi :D
Kramis
Gott med daimsmak : ) Ska spara och testa någon gång i framtiden!
Låter underbart gott! Måste prövas!
Okej, det där såg inte helfel ut. Ska nog baka dem till min daimälskande kompis!
Gud vad gott =)
Hej!
Det ser super smarrigt ut. Du har alltid så fantastiska recept :-) Jag måste baka de här godbitarna på studs! Jag undrar några saker bara.
Hur många "vanliga" daim är 3 "dubbeldaim"? Min man är helt TOKIG i daim så vi har en massa hemma redan ^^ Vad är fint krossade? Måste det vara fryspåsar (Jag fick slut på det igår) eller går det bra med ex. 2 icakassar?
Tack för en bra bak blogg!
//Lena
Det såg riktigt gott ut!
Lena: Tack så mycket -blir så glad av dina kommentarer!! :D:D
Det heter dubbeldaim, så antar jag att 3 dubbeldaim är detsamma som 6 st vanliga daim. Men jag kan ha fel ;-) Fin krossade innebär att det bara blir till småsmå smulor:-) Jag tror att vanliga icakassar går bra, men se bara till att använda rena påsar som det inte varit ett par av ungarnas gamla skor i eller nått ;)
KRAM!
Mums låter jätte gott :)
Oh, satan i gatan, den såg verkligen god ut! På den här bloggen kan man inte hänga för länge om man är lite sötsugen märker jag :)
Måste testa att göra en sån här!!
Oops, det här var en blogg för mig;)
Ser så sjukt goda ut! Måste nog testa redan idag, trots att det är mitt i veckan :)))
ÅÅÅÅH så supergoda de blev :))))) detta ska jag verkligen rekommendera till mina vänner. /lovisa