Världens godaste morotskaka
Morotskaka är min favorit bland alla de kakor, bakverk och efterrätter som finns, så jag har provbakat många olika varianter i sökandet efter det perfekta receptet. Och jag har kommit fram till att min mor har det allra bästa receptet i sin bakpärm! Den här kakan blir saftig, hög och räcker till många bitar. Dessutom är glasyren nästan ännu godare än själva kakan!

Till 1 kaka:
4 st ägg
4 st ägg
350 gram gram finrivna morötter
2,25 dl neutral olja, jag brukar använda rapsolja
4,5 dl vetemjöl
4,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2,25 dl neutral olja, jag brukar använda rapsolja
4,5 dl vetemjöl
4,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk malen kanel
1-2 msk malen kanel
En nypa salt
Glasyr:
150 gram philadelphiaost
60 gram mjukt smör
5 dl forsocker
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, salt och kanel i en annan bunke. Blanda sedan ner de rivna morötterna i mjölblandningen.Rör ner oljan i äggvispet och tillsätt sedan mjöl/morotsblandningen.
Glasyr:
150 gram philadelphiaost
60 gram mjukt smör
5 dl forsocker
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, salt och kanel i en annan bunke. Blanda sedan ner de rivna morötterna i mjölblandningen.Rör ner oljan i äggvispet och tillsätt sedan mjöl/morotsblandningen.
2. Blanda ordentligt med en slickepott. Smöra och bröa (gärna med kokosflingor!) en rund form med löstagbarkant, ca 22cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen (165grader) i ca 50minuter. Prova med en sticka, kakan ska vara torr. Låt sedan kakan svalna.
Glasyr:
Vispa det mjuka smöret, florsocker och vaniljsocker krämigt med elvisp. Tillsätt philadelphiaosten och vispa sedan fluffig och krämig. Låt stå i kylen under tiden som kakan svalnar, glasera inte förrän den är helt kall. (annars finns risken att glasyren smälter!)
Glasyr:
Vispa det mjuka smöret, florsocker och vaniljsocker krämigt med elvisp. Tillsätt philadelphiaosten och vispa sedan fluffig och krämig. Låt stå i kylen under tiden som kakan svalnar, glasera inte förrän den är helt kall. (annars finns risken att glasyren smälter!)