Knäckig äppelpaj
Hej hallå, hoppas ni haft en trevlig helg. Tänkte att vi avrundar denna måndag med ett recept på en knäckig och urgod äppelpaj. Receptet är från min mor och en favorit när det kommer till efterrättspajer. Funkar lika fint att använda päron, eller bär så som hallon, blåbär eller jordgubbar. Då kan det dock krävas lite potatismjöl om bären varit frysta. Justdetja, om ni vill önska något speciellt inlägg, har nån fråga eller liknande så lämna en liten kommentar!

Till en paj:
150 gram smör
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
½ tsk bakpulver
½ dl grädde
½ dl ljus sirap
5 st äpplen, skalade och skurna i bitar.
Kanel
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform, lägg ned äppelskivorna och strö över kanel. Smält smöreti en kastrull, rör ned alla andra ingredienser. Bred smeten över äpplena som ett täcke, grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
2. Låt svalna lite innan pajen serveras med en klick grädde eller glass.
Postat av: Ninni
Så himla gott med äppelpaj! :)
Postat av: Maria at inredningsvis
OMGGG vad god den ser ut måste bakas i veckan TACK :)
Idag har jag söta barnrumstips på bloggen:)
LOVE Maria Inredning - it's Swedish for decor
Postat av: Ewa Nilsson
Nu är ju stilen lika liten igen, månne är det fel på min läsplatta när det gäller din blogg, ingen annan har ju så liten stil.
Svar:
Linnéa
Postat av: joanna-livet med Asperger
ser så gott ut
Svar:
Linnéa