Blåbärscheesecake
Botten:
200 g digestivekex
100 g smält smör
2 msk strösocker
Fyllning:
600 g Philadephiaost
2.5 dl kesella 10%
1.25 dl strösocker
1 dl majsmjöl [maizenamjöl]
2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Garnering:
2-2½ dl frysta blåbär
1. Sätt ugnen på 175grader. Krossa kexen i en mixer tills det blir fina smulor. Blaanda sedan samman till en massa med det smälta smöret.
2. Tryck sedan ut kexen jämnt i botten av en rund bakform med löstagbarkant, ca 22cm i diameter. Förgrädda botten mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.
3. Vispa kesella och Philadephiaost krämigt med elvisp. Visa sedan ner socker, majsmjöl och vaniljsocker. Knäck därefter i äggen [ett i taget!] och tillsist vispgrädden.
4. Smält chokladen i micron på medelvärme eller i vattenbad. Blanda sedan ner chokladen i cheesecakesmeten och täck kexbotten med smet. Täck ytan med blåbär.
5. Grädda kakan i 40 minuter [175grader, mitten av ugnen!] Täck kakan med aluminiumfolie när den fått gyllene färg, så att den inte ska blir bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
6. Låt cheesecaken stå i kyl över natten [eller minst 6-8 timmar] för att den ska sätta sig och bli lättare att skära upp i snygga bitar.
Åh den såg farligt god ut. Till påskbordet kanske :-)
Nomnomnom, ser jätte gott ut! Har du philadelfia med smak eller?
Kram och tack för en fin blogg!
Lisa; Jag använder naturell philadelfiaost, känner att ex philadelfia med vitlök och örter inte riktigt passar i en söt cheesecake :)
Kram!
Ojojoj, ser inte dum ut alls. Har själv fått hennes receptbok i julklapp. Borde testa detta!
man måste ju nästan bara testa den! :)
Mums vad fin den blev!
Åh, den är ju sagolikt god. Men väldigt mastig. :-)
Var ett tag sedan jag bakade den, kanske dags igen.
Åh, ser otroligt gott ut!
I'm so greedy and your blog is delicious.
I'm a blogger but fashion fur blogger take a look at my blog www.welovefur.blogspot.com
Gnammy gnammy
With love and chocolate :=)
Åh gud så gott, jag älskar att baka cheescake! Den måste jag baka i helgen! :D
Cheesecake är min absoluta fabbis i efterrättssammanhang, ser toppengod ut!
den där vill jag också baka! men jag har inte gjort det för jag är så rädd att den ska vara torr..? jag brukar mest gilla cheesecakes som har två lager, där liksom ena lagret är ungsbakat och andra är sådär krämigt och gottit. Såå, var den torr eller ska jag ge den ett go? :)
kramkram
checka våran mat blogg! http://foodcrazy.blogg.se/checka våran mat blogg! http://foodcrazy.blogg.se/
Hej! Vilken härlig blogg du har! I N S P I R A T I O N
Den där cheesecaken bakade jag & min vän förut, ut underbara Leillas bok. Vi har gjort den ett antal gånger, eftersom att man lätt blev beroende av den efter första smaken! Den är helt otroligt alltså!
Visst är den grymt mättande, men helt fantastiska smak-kombos. Älskar den verkligen!!
Ha fint,
KRAM
I en värld av
TRÄNING INSPIRATION & CUPCAKES http://sofiaalice.blogg.se
mumms mumms!
Nu er den lige kommet ud af ovnen og skal køle af!! Er du gal, hvor smager den godt - tusind tak for opskriften der :)
- Jeg kom ribs (röda vinbär) på, da vi ingen blåbær havde. Og det er helt vildt godt! :D
Ser helt fantastiskt ut!
Nu har jag provat! Underbart god!!!!
Yummi! Ser sjukt gott ut!
Provade att göra! Blev supergott! Tack för tipset! :) Förresten, vad heter typsnittet som du har skrivit baktogis.blogg.se med? :)
Hej! Måste bara fråga en sak i receptet. Du har skrivit: "Knäck därefter i äggen [ett i taget!] och tillsist vispgrädden. " Ska grädden vara vispad då den tillsätts? Det står ingenstans, men tycker att det låter mest rimligt? :)
/Ida