Chokladcheesecake
Botten:
200 gram digistivekex
½ dl riven kokos
75 gram smör, smält
Fyllning:
400 gram philadelphiaost
2 dl creme fraiche [34%]
2 ägg
1½ dl strösocker
1/4 dl starkt kaffe, avsvalnat
200 gram mörk choklad [ca 50% kakao]
1. Mixa kexen och kokosen i en mixer till fina smulor. Blanda med det smälta smöret och tryck ut i en bakform med löstagbar kant. Förgrädda i mitten av ugnen, 175grader, i ca 10 minuter. Låt svalna.
2. Vispa philadelphiaost och creme fraiche krämigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och sedan strösockret under fortsatt vispning. Vispa ned kaffet.
3. Smält chokladen försiktigt i micro eller över vattenbad. Blanda ner någon matsked av smeten med den smälta chokladen, då skär sig inte chokladen med smeten när den blandas i. Rör detta ordentligt, blanda sedan ner chokladkrämen i smeten.
4. Rör smeten noggrant, häll sedan upp i den förgräddade formen. Grädda i nedre delen av ugnen, 175grader, i ca 30 minuter. Mitten kommer vara lite dallrig när kakan tas ut, men det stelnar. Låt svalna och ställ sedan in i kylen, helst över natten, för att stelna helt. Servera kall, gärna med en klick grädde.
Åh den verkar jättegod, måste prova någon gång. :3
Ser riktigt god ut! Jag ska baka en cheesecake med passionsfrukt imorgon ;)
Du, den ser helt LJUVLIG ut! Ååååh, chokladorgasm ;)
hej, vilken fin blogg du har :-) vad är det som du har på kakan? ser gottigt ut :-) kram söto!
Åh de där såg mumsigt ut! :d
Linda: Hej! Det är röda vinbär :)
Kram
Oj! Det där receptet ska jag absolut testa! Gu' så god kakan ser ut på bilden!
Stort tack för receptet!
Ha det fint!
/ Yvonne
sv; Grejen är den att om jag inte hade sådana precisa krav på hur jag vill att min kladdkaka ska vara så skulle din kladdkaka vara mycket mer än godkänd, det är ett bra recept! Ja, mycket möjligt att jag hade i den någon minut för länge, sådant är ju förödande för kladdkakor, men den blev ju himla härligt kladdig inuti i alla fall, inget fel där :D
Haha, ja, om jag hittar det, det verkar vara ett omöjligt uppdrag ;) Men om jag gör det så kommer det absolut ut på bloggen!
Ser jättegott ut! :') Har ett önskemål, skulle du inte kunna skriva ut lite information om dej, och lägga ut någon/några bilder på dej/din famiilj osv? :)
sv; Ja! :) Skulle vara jättekul att läsa om den som gör alla dessa goda bakverk!
åh gud va gott!
Gott gott gott!
Jag älskar din blogg! Har läst igenom alla (ja, verkligen alla) dina inlägg och vill baka och göra allt bums! :)
Den ska jag nog pröva :)
Hej, du jag undrar om det ska vara kakao i också eller ska det vara mörk choklad med 50% kakaohalt?........
Jossan: Det ska bara vara mörk choklad i kakan, den kommer smaka choklad ändå!;)
Kram!
Den här låter fantastiskt god, blir riktigt baksugen :)
Hej!
Vilken fin blogg du har! Jag fick tips av Nicole att jag skulle kika in här eftersom jag också är lite baktokig:)
Jag provade göra den här chokladcheesecaken, vart jättegod. Det enda var att den blev väldigt "smulig". Det gick liksom inte att skära en kakbit utan det blev massa delar på hög istället.. Någon aning om vad jag gjort för fel?
Ronja: Hm jadu, jag tyckte också den var en aning smulig, skulle tro att det viktigaste är att grädda den tillräckligt länge, sen att låta kakan stå svalt och stelna ordentligt innan servering!
Kram!